CHP’li Gemlik Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler, beraberinde CHP’li Gemlik Belediye Meclis Üyesi Binali Derin, Gemlik Tuncelililer Derneği Başkanı Yusuf Topçu ve CHP Gemlik İlçe Örgütü Temsilcisi Özcan Yerlikaya ile Tunceli merkez ve ilçeleri gezdi.

gemlik_ic1.jpg

Gezisinin son gününde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Güler, Tunceli’ye gelmiş olmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi.

Gemlik İlçesi’nin Anadolu insanının göstergesi olduğunu ifade eden Başkan Güler, “Gemlik’e baktığınızda küçük bir Anadolu görürsünüz. Anadolu’nun çeşitli yerlerinden gelip Gemlik’e yerleşen insanlar var. Biz de Anadolu’yu gezerek orada yaşayan insanların kültürlerini yerinde görerek; tanıyarak Gemlik’i nasıl daha ileriye götürebiliriz diye geziyoruz” dedi.

gemlik_ic2.jpg

Tunceli’ye ilk defa geldiğini ifade eden Gemlik Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler, “O sunulan Tunceli’nin dışında son derece doğal güzellikleri olan kent gördüm. Yöre insanları sevecen. Televizyon ve başka kanallardan aktarılanlar dışında bir kent gördüm. Burada bir ayrışmayı da görmedim. Aksine Türkiye Cumhuriyeti’ni savunan kitleler gördüm. Bu ülkenin birlik ve beraberliğinin sağlandığı eşit yaşabilme şartlarının oluştuğu özlenen Türkiye olması gerekiyor. İnsanlar tavsiyem gelip Tunceli’yi görsünler sonra Tunceli’ye dair karar versinler” diye konuştu.

Tunceli’nin bakir ve korunması gereken bir yer olduğunu belirten Güler, çevre konusunda duyarlılık gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.

gemlik_ic3.jpg

Tunceli’de bazı sorunlar gördüğünü kaydeden Güler, “Bütün sorunlara rağmen Tunceli’den iyimser ayrılıyorum. Tunceli’nin geleceğinin de ülkemizin geleceği gibi parlak olacağını düşünüyorum. Ancak gereğini yapmamız gerekiyor. Anadolu’da yıllarca değişik kültürler yan yana yaşamış bunu yeniden tesis etmemiz gerekir diye düşünüyorum” dedi.