Koronavirüs salgını (COVİD-19) nedeniyle işini kaybederek mağdur olan, zor duruma düşen ve geçim sıkıntısı yaşayan, evine ekmek götüremeyen insanlara destek olmak, onların sıkıntısını bir nebze de olsa gidermek amacıyla dayanışmayı büyütme çağrısında bulunan İl Başkanı Çelik, “Bilindiği üzere tüm dünyayı ve ülkemizi etkileyen Koronavirüs(covid-19) salgını nedeniyle tarihte eşi görülmemiş olağanüstü zor bir süreçten geçmekteyiz. Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, bu sürecin vahametini daha başından görmüş,  büyük bir öngörü ve sorumluluk bilinciyle süreci değerlendirerek,  “acil önlemler” adı altında tüm toplumsal kesimlere yönelik olarak, önerilerini hükümete sunmuştur. Başta Büyükşehir Belediyelerimiz olmak üzere tüm belediyelerimiz derhal harekete geçerek vatandaşlarımızın olası mağduriyetlerinin önlenmesi için büyük çaba içinde oldular ve olmaya devam ediyorlar” dedi. 

2212.jpeg
İlimizde de öncelikle işini kaybeden kesimler olmak üzere, evine günlük çalışarak ekmek götüren,  zor duruma düşen,   geçim sıkıntısı içinde bulunan dar gelirli kardeşlerinin,  partilerinden beklenti ve taleplerinin olduğunun farkında olduklarını belirten Çelik, “Bu olağanüstü durum karşısında tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sorumluluğun ve çözümün beklendiği ilk adresin, hükümet ve devlet kurumları olduğu aşikardır. Fakat Devlet hazinesinin geldiği nokta çok hazin olmalı ki, mevcut hükümet de IBAN numarası vererek vatandaşlardan yardım ve bağış talebinde bulunmaktadır” İfadelerini kullandı.

alimustafecelik.jpg
DAYANIŞMA ÇAĞRISI
Duyarlı tüm yurttaşlara dayanışma çağrısında bulunan CHP İl Başkanı Ali Mustafa Çelik “Malum salgın nedeniyle yoksul olan,  mağdur olan, günlük işlerde çalışarak evine ekmek götüren işçisi, çaycısı, garsonu, çırağı, ustası, hamalı kısaca bu zor süreçte emeğiyle geçinen tüm canlarımızın yanında olmak, onlara umut vermek, çocukların aç kalmasını önlemek, ailelerin parçalanmasına meydan vermemek, velhasıl daha büyük dramların ve travmaların yaşanmaması için hepimize, tüm duyarlı hayırseverlere bu tarihsel süreçte çok büyük bir görev ve sorumluluk düşmektedir. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” sözünü de düstur edinmiş olan bizlerin bu kötü günleri hep birlikte, dayanışma içerisinde atlatmak en büyük insani ve vicdani sorumluluğumuzdur. Çünkü bizler bu kentte iyi günde, kötü günde bir arada bulunmayı başarmış koca yürekli, sevgi dolu hümanist bir toplumuz. Her ne kadar bu güzel toplum bazı zorunlu nedenlerle memleketinden uzak metropollerde, diasporada yaşasalar da biliyoruz ki onların yüzleri hep memleketine, toprağına ve kardeşlerine dönük ve yürekleri hep bizimle birlikte çarpıyor. O nedenle bu zor ve sıkıntılı günlerde ihtiyaç sahibi olan kardeşlerimize destek olmak üzere, gerek ilimizde gerek ülkemizin farklı kentlerinde gerekse de yurtdışında yaşayan başta maddi durumları iyi olan hemşehrilerimiz olmak üzere, herkesi bu süreçte BİRLİK, BERABERLİK ve DAYANIŞMA içinde olmaya çağırıyoruz. Bu gün değilse ne zaman. Eminim hepimizin küçük de olsa dayanışma adına yapabileceği bir şey vardır. Evde kalmayı ihmal etmeden, tüm zorlukları birlikte aşacağımıza olan inancımla yardımda bulunan tüm hayırsever dostlarımıza selam ve saygılarımı sunarım” diye konuştu.
Çelik, dayanışma çağrısına katılmak isteyenlerin “0542 428 6262” ve “0507 105 2282” numaralı telefonlardan bilgi, görüş ve önerilerini iletebileceklerini de sözlerine ekledi.