Tunceli Valiliği Koordinasyonunda, Tunceli Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından yürütülen, Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında finanse edilen  ‘’Gelecek Ellerimizde, Ellerimizle Gelecek Projesi” kapsamında kursiyerler ile birlikte fidan dikme faaliyeti gerçekleştirildi.

Müdürlük, İlde ağaç sayısını artırmak ve kursiyerler ile ağaç dikme ve çevre bilincini geliştirilmesi amacı ile proje kapsamında Orman İşletme Müdürlüğü’yle işbirliği yaparak Bayrak tepe mevkiinde bulunan Tunceli Halk Sağlığı Müdürlüğü Gard ormanına 200 adet çam fidanı dikimi yaptı.

gelcek_ic.jpg

 Fidan dikim faaliyetine proje koordinatörü Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Sinan Melekoğlu, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şube Müdürü Veli Mercan, Destek Hizmetleri Şube Müdürü Özgür Laço, Rehber Öğretmen Ali Haydar Uca, Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanları ve kursiyerler katıldı.

Müdürlük tarafından projeye ilişkin yapılan açıklamada, “Hava, su ve toprak… İnsanoğlunun en önemli yaşamsal kavramlarıdır. Temiz hava solumak, Kana kana su içmek, Toprağın bereketinin hep yanımızda olmasını istiyorsak çevreyi koruma-kullanma dengesi içerisinde muhafaza etmeliyiz. Bunun yolu da ağaç dikmektir” ifadelerine yer verildi.