Okul spor kulübü kurma ve lisanslı sporcu yetiştirme çalışmalarıyla ses getiren proje, sporun birleştiriciliği ile sınırları aşarak Gaziantep dışına taşındı.

Daha önce şehri Türkiye Süper Liginde temsil eden Gaziantep FK formaları Gaziantep İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından Hakkâri Yüksekova’daki öğrencilere gönderilmişti.

Bu kez formalar Tunceli Ovacık Yeşilyazı İlkokulu ve Hoca Ahmet Yesevi Yatılı Bölge Ortaokulundaki öğrenci ve öğretmenlere gönderildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe “ Sayın Valimizin öncülüğünde başlatılan Spor Şehri Gaziantep projesiyle şehrimizde spor alt yapısını güçlendirmek için önemli çalışmalar yürütüldü. Çocuklarımızın spora olan ilgisi ve turnuvalarda gösterdikleri başarılar bizi bu noktada daha fazlasını yapmak için teşvik etti. Ülkemizin farklı illerinde de çocuklarımızın spor sevgisine katkı sunmak istedik. Tüm öğrencilerimizin içindeki yetenekleri keşfetmesini, sporun önemini kavrayarak yaşamlarının bir parçası haline getirmelerini temenni ediyoruz” dedi.

Ovacık İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Pınar, öğretmenler ve formalarına kavuşan öğrenciler Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe'ye teşekkür etti.