Tunceli Üniversitesi Makine Mühendisliği 2. Sınıf Öğrencisi Esra Çarkci ile Bilgisayar Mühendisliği 2. Sınıf Öğrencisi Evrim Belek, part time olarak çalıştıkları “Tunceli Emek Gazetesi” Sahibi Hüsniye Karakoyun tarafından darp edildiklerini iddia etti.

Olayın ardından hastaneden darp raporu aldıklarını ve polise şikayette bulunduklarını belirten iki öğrenci basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Gazete Sahibi Hüsniye Karakoyun’un konuşmak için kendisini büroya çağırdığını belirten Tunceli Üniversitesi Makine Mühendisliği İkinci Sınıf Öğrencisi Esra Çarkci, “Gazetedeki herkesi dışarı çıkardı. Daha doğrusu beni alt katta bulunan matbaaya indirdi. Tüm kapıları kilitledi. Kapıları kilitlemesiyle üzerime saldırması aynı anda oldu. Boğazımı tutarak tokat atmaya başladı. Çok sert darbeler attı. Aynı anda da hakaret ve tehditler savurdu. Kendisini üzerimden uzunca süre atamadığım için uzunca bir süre tokat atmaya devam etti” dedi.

Karakoyun’un bir süre sonra kendisini bıraktığını ifade eden Çarkci, “Çıktım şiddet gören arkadaşımla birlikte hastaneye giderek darp raporu aldım. Sonra polise ifade verdik” diye konuştu.

Çalışanların tamamının kadın olduğu gazetede bir kadın tarafından şiddet görmenin kendisini hayal kırıklığına uğrattığını dile getiren Çarkci, “Tunceli’yi Türkiye’nin en aydın şehirlerinden iri olduğu için severek yazdım. Buranın insanlarını sevdiğim için tercih ettim. Kadın emeğiyle çıkan bir gazetede böyle şey görmek ben ve ailem açısından hayal kırıklığı oldu” şeklinde konuştu.

Hasta olduğu için işe gidemediğini sonrasında Gazete Sahibi Hüsniye Karakoyun tarafından gazete bürosuna çağrıldığını ifade eden Tunceli Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü İkinci Sınıf Öğrencisi Evrim Melek ise, “Odasına çağırdı. Diğerleri dışarıda kaldı. Odasının kapısını kapattım benimle normal konuşacak diye. Üzerime yürümeye başladı. Beni itti birkaç kere düşmemek için kendimi zor tuttum. Üzerime yürürken yüzüme vurdu, tehdit ve hakaretler savurdu. Seni bu üniversiteden mezun etmem. Bir daha geç kalırsan evini basar öldürürüm. Tunceli’yi sana zindan ederim filan dedi” diye konuştu.

Çarkci ve Melek gazete sahibinden şikayetçi olurken konuyla ilgili aradığımız Gazetenin Sahibi Hüsniye Karakoyun ise telefonuna cevap vermedi.