Proje müracaatları her ayın 1 – 15’i arasında İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde kabul edilecek. İlk müracaat Mart ayında başlayacak. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan;  Güneydoğu ve Doğu Anadolu Projesi Kapsamındaki İllerde Kurulacak Damızlık Sığır İşletmesi Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı (Karar No:2013/4278) ve karar hükümlerince yayımlanan “ Güneydoğu ve Doğu Anadolu Projesi Kapsamındaki İllerde Kurulacak Damızlık Sığır İşletmesi Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Uygulama Esasları Tebliği (Tebliğ No:2013/7) doğrultusunda hazırlanan 2014 yılı Uygulama Rehberi 10.02.2014 tarihinde Bakanlığımız Hayvancılık Genel Müdürlüğü sayfasında (www.haygem.gov.tr )yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Proje  kapsamında İlimizin de  içinde bulunduğu illerde büyükbaş hayvancılık işletmelerinin kurulması, et ve süt üretiminde verimlilik ile kalitenin artırılması ve bölgesel kalkınmayı sağlamaya yönelik olarak üreticilerin, etçi ve kombine ırklarla kuracakları damızlık amaçlı sığır işletme yatırımları desteklenecektir.

Proje kapsamında bireysel veya bir arada yapacakları öz sermayeye dayalı, en az 50 baş en fazla 300 baş kapasiteye sahip projeli etçi ve kombine ırklara dayalı damızlık sığır işletme yatırımlarına hibe desteği verilecektir.

Proje müracaatları her ayın 1 – 15’i arasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde kabul edilecektir. İlk müracaat Mart ayında başlayacak olup, yatırım konuları ve hibe oranları aşağıya çıkarılmıştır.

YATIRIM KONULARI VE HİBE ORANLARI 

UYGULANACAK YATIRIM KONULARI

HİBE ORANI (%)

İNŞAAT

Yeni yatırım 30

HAYVAN ALIMI

Damızlık gebe düve alımı 40

MAKİNE ALIMI

Süt sağım ünitesi ve/veya soğutma tankı 40

Proje kapsamında yatırım yapmak isteyen yatırımcılar detaylı bilgileri İl Müdürlüğümüz Proje Yürütme Biriminden alabilirler.