Tunceli Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikte dualar edilip lokma dağıtıldıktan sonra, çarşı merkezinde halaylar çekildi.

Tunceli Valisi ve Belediye Başkanı Tuncay Sonel’in katkısıyla gerçekleştirilen etkinlikte, belediye hizmet binası önünde lokma duası verildi.

Alevi dedesi Mehmet Halis’in lokma duasının ardından vatandaşların yeni yılını kutlayan Vali Sonel, “Yeni yılın Tunceli halkımıza huzur, güzellik getirmesini diliyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen hainlere de fırsat vermesin” dedi.

Gağan hakkında bilgi veren Alevi dedesi Mehmet Halis ise, “Alevi inancına göre, yeni yılın hayırlı olması, bereketli olması, dileklerin kabulü, muratların hasılı için bizler yeni yılı güzellikle, birlikle, lokma ile, barış ile, dua ile karşılarız. Bu yeni yılın insanlığa, ülkemize barış getirmesi dileğiyle cümlenize aşk-ı niyaz ederim” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Vali Sonel ve beraberindekiler, esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek lokma dağıttı. Yeni yıl kutlaması çekilen halaylarla sona erdi.

page-005.jpg