Belediye konferans salonunda gerçekleşen eğitim seminerine, Belediye Eş Başkanları Nurhayat Altun, Mehmet Ali Bul, GABB Genel Sekreteri Ahmet Ertak, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Yıldız, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İmar Şube Müdürü Hikmet Öcal, ilçe belediye başkanları, İl  ve  İlçe meclis üyeleri  ve il genel meclis üyeleri katıldı.

Eğitim semineri açılışında konuşan Belediye Eş Başkanı Nurhayat Altun, GABB’a eğitim için teşekkür etti.

Göreve gelmeden önce halka birçok vaatte bulunduklarını ve bunun sorumluluklarını yerine getirmeye çalıştıklarını kaydeden Altun, “Bu yeni döneme girerken geçmiş döneme eski dönem demeyeceğim. Bizim görevi devir aldığımız bir dönem içerisindeyiz. Süreç açısından da oldukça önemsediğimiz, önümüzdeki sürecin bir inşa süreci olduğunu bu inşa sürecinin de ağırlıklı olarak yerel yönetimler üzerinden yürütüleceğini belirtmiştik. Dersim açısından bir güç birliği, bir dayanışma bir ortaklaşma ruhuyla hareket etmek gerektiğine inanıyoruz. Bu şekliyle de hareket edeceğiz” dedi.

gabb_ic.jpg

Ardından konuşan Birlik genel Sekreteri Ahmet Ertak ise, Kısaca GABB’ı tanıtarak, Eğitimin önemine değindi. Yerel yönetimlerin birlikte hareket etmesinin önemli olduğunu, ilerleyen zamanlarda belediyelerin birbirleriyle olan ilişkilerini ve proje ortaklıklarını nasıl geliştirebilineceğini sağlamaya çalıştıklarını söyleyen Ertak, “Bölge birliği olarak belediyeler arasında bir koordinasyon bir yakınlaşma bu yönüyle bir ortaklaşma faaliyetini yürütüyoruz. Eğitimlere yoğun önem veriyoruz. Gücümüz oranında tüm üye belediyelerimize destek olmaya çalışacağız. Zaten görevimiz de bu. Birliğimiz bölgesel anlamda önemli bir misyon ve vizyona sahip bu misyon ve vizyon gereği sorumluluklarını yerine getirecektir” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Yıldız ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İmar Şube Müdürü Hikmet Öcal,”Belediye Meclisleri ve İmar uygulamaları”,"Belediye Kanunu ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği” konuları hakkında bilgi verdi.