Fırat Kalkınma Ajansı, TRB1 Bölgesinde (Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli) faaliyet gösteren KOBİ'ler, Birlikler, Kooperatifler ve yeni girişimcilerin bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilecek projelerine destek vermek amacıyla "İhracat ve Yenilikçilik " ve "Yerelde Ekonomik Gelişme " Mali Destek Programları teklif çağrısı dönemini 7 Kasım 2012 tarihi itibariyle başlattı.

Potansiyel başvuru sahiplerinin programlar hakkında bilgilendirilmesi amacıyla, bölge illerinde düzenlenecek olan toplantılar kapsamında Tunceli bilgilendirme toplantısı Tunceli Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Toplantıya Tunceli Vali Yardımcısı Eşref Yonsuz, Kamu Kurum ve Kuruluş yetkilileri ile potansiyel başvuru sahipleri katıldı.

Program başında katılımcılara bir konuşma yapan Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altınyuva, destek programlarının bölgenin kalkınmasına katkı sunmasını dileyerek, TRB1 Bölgesinde (Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli) faaliyet gösteren KOBİ'ler, Birlikler, Kooperatifler ve yeni girişimcilerin bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilecek projelerine destek vermek amacıyla  “İhracat ve Yenilikçilik” ve “Yerelde Ekonomik Gelişme” Mali Destek Programları teklif çağrısı dönemini 07.11.2012 tarihi itibariyle başlatıldığını belirtti.

“Proje teklif çağrısı kapsamında bölgeye 13.000.000 TL kaynak aktarılacak”

Altınyuva “Fırat Kalkınma Ajansı, Proje Teklif Çağrısı kapsamında 8.000.000 TL bütçeli "İhracat ve Yenilikçilik Mali Destek Programı" ile 5.000.000 TL bütçeli "Yerelde Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı" aracılığı ile bölgeye 13 Milyon TL kaynak aktarılacağını ifade etti.

Yeni Girişimcilerde Desteklenecek

İhracat ve Yenilikçilik Mali Destek Programı kapsamında işletmelerin yenilikçilik ve ihracat yetenekleri geliştirilerek TRB1 Bölgesi'nin rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlanması amaçlanıyor. Destek almaya hak kazanacak her bir proje için azami hibe miktarının 450.000TL olacağı programa KOBİ'ler ve yeni girişimciler başvurabilecek.

Yerelde Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı kapsamında ise TRB1 Bölgesi'nde görece az gelişmiş yörelerde ve kırsal alanda kapasite artışı, ürün çeşitlendirme ve modernizasyonu destekleyerek bölge içi gelişmişlik farklarının azaltılmasına katkı sağlanması amaçlandığını belirten Altınyuva  “Program kapsamında bir proje için azami 300.000TL destek almak mümkün. Programa KOBİ'ler, Birlikler, Kooperatifler ve yeni girişimciler başvurabilecek. ”dedi.

fka_ic.20121116181147.jpg 

Hedef 30 Milyon TL’lik Yatırım Gerçekleştirmek                                                          

İlgili programlar kapsamında bölgeye yaklaşık 13 Milyon TL kaynak aktarılması ve başvuru sahiplerinin asgari %50 eş finansmanı ile yaklaşık 30 Milyon TL’lik yatırım gerçekleştirilmesinin öngörüldüğünü belirten Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altınyuva, ilgili programların son başvuru tarihinin 18 Ocak 2013 olduğunu vurguladı.

Genel Sekreter Fethi Altınyuva konuşmasını gerçekleştirmesinin ardından Fırat Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi Başkanı M. Serdar Bayram ilgili programlar kapsamında katılımcıları bilgilendirdi. Bayram, sunumun ardından programa başvuru yapacakların Ajans tarafından düzenlenecek eğitimlere katılmalarının ve projelerin son güne bırakılmadan Ajansa teslim edilmesinin önemine vurgu yaptı. Program soru/cevap bölümüyle sona erdi.

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından ilan edilen programlara ilişkin ayrıntılı bilgi almak ve başvuru yapmak için Ajans internet sitesinin (www.fka.org.tr) ziyaret edilmesi gerekiyor.