Elazığ Balada Otel’de başlayan toplantıya; Bingöl, Elazığ, Malatya ve Dersim illerinden 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkındaki Kanun uyarınca belirlenmiş olan Kalkınma Kurulu üyeleri katıldı.

Kalkınma Kurulu Toplantısı'nda konuşan Kalkınma Kurulu Başkanı Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, Kalkınma Kurulu Perspektifinden Ajans konulu sunum eşliğinde kurul ve Ajans çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Kalkınma Bakanlığı’nı temsilen toplantıya katılan Planlama Uzmanı Funda Kulerü de Bakanlık olarak Kalkınma Kurulu çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek, Kalkınma Kurullarının ve Ajansların ülke geneline sağladıkları katkılar hakkında bilgiler verdi.

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop ise Ajans genel faaliyetleri hakkında Kalkınma Kurulu üyelerine bir sunum gerçekleştirdi. Kuruluşundan günümüze kadar sağlanan destekler ve çalışmalar hakkında bilgiler veren Öztop,  yine bölge illerinde Ajans tarafından destek alan işletme /firmalar hakkında kurul üyelerini bilgilendirdi.

Konuşmaların ardından ve yarın devam edecek programda Kalkınma Kurulu içerisinde oluşturulmuş Sosyal Yapı, Altyapı-Çevre, Tarım, Turizm ve Sanayi-Ticaret Komisyonları ayrı ayrı masalarda eş zamanlı şekilde çalıştaylar yapacak. Komisyon çalıştaylarında Ajansın ilgili alandaki destek ve faaliyetleri derinlemesine analiz edilecek. Çalıştaylar TÜBİTAK TÜSSİDE’nin moderatörlüğünde, ortak akıl platformu kavramı çerçevesinde yürütülecek olup, Ajans uygulamalarına yönelik tavsiye kararlar alınacak.