Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya; Vali Hakan Yusuf Güner, Vali Yardımcısı Kenan Eskin, Yatırımcı Kurumların Müdürleri, Kamu Kurumu İl Müdürleri, İş Adamları, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Girişimciler ile Basın Mensupları katıldı.

 

    Düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan Vali Hakan Yusuf Güner, "Bu toplantıda İlimiz genelinde yapılacak olan mali destek programlarını değerlendirmek ve ilimiz ve ilçelerimizi ilgilendiren gerek kamu, gerek özel sektöre ait FKA’nın vereceği destekler ile ilgili bilgi verilecektir. Tunceli’de son 10 yılda yaklaşık 3 katrilyonluk reel yatırım yapılmıştır, bizim 2014 yılı itibariyle ilimizdeki ana hedefimiz birinci olarak sağlık, ikinci olarak ulaşım, üçüncü olarak doğa ve inanç turizmine destek olmak ve geliştirmektir. Bu yıl itibariyle sağlık, ulaşım, doğa ve inanç turizmi ve spor alanında son derece faal olarak çalışmaya devam etmekteyiz, hedeflerimiz arasında Tunceli’ye ilk olimpik yüzme havuzunu, ilk kayak tesisini kavuşturmak ve yine ilimizin limanlarla buluşacağı Tunceli-Pülümür Sansa yolunu 2 yıl içerisinde başlatmak ve aynı zamanda Pertek yolu ile beraber Pertek üzerinden Elazığ ile buluşturmak olacaktır.

fka_ic-001.jpg

Yine sağlık konusunda İlimize otel konseptinde hizmeti ile son derece modern bir devlet hastanesi kazandırdık. Aynı zamanda inanç merkezi olarak ilçelerimizde Ağuiçen Ocağı, Sultan Hıdır, Baba Mansur, Düzgün Baba Cemevi ile ilgili çalışmalarımızı hayata geçirdik ve çalışmalarımız hala devam etmektedir. Bizim amacımız hizmet etmektir, Tunceli’de turizmin canlanması, sularımızda teknelerin olması, herkesin huzurlu bir şekilde teknelerle ilimizi gezmesidir. Bu anlamda turizm açısından büyük önem taşıyan Pertek kalesini restore ettiriyoruz ve Pertek kalesini içerisinde tesislerin olduğu güzel bir cazibe merkezi haline getirmeyi düşünüyoruz. Yine Çemişgezek eski feribot iskelesinin bulunduğu 5000 metrekarelik alana rekreasyon alanı oluşturup buradan teknelerle Pertek kalesine, Pertek kalesinden teknelerle gezi turları ile turizm alanı oluşturmaktır. Bizim amacımız Tunceli'yi daha ulaşılabilir bir Tunceli, daha turistik bir Tunceli, daha huzurlu, yaşanılabilir bir Tunceli haline getirmektir" şeklinde konuştu.

     Düzenlenen toplantıda FKA Planlama Yönetim Birimi Başkanı Serdar Bayram İlde yapılacak olan 2014 Yılı Mali Destek Programları hakkında katılımcılara Mali Destek Programı destekleme şartları, katılım koşulları, OSB, KSS, İŞGEM, Teknoloji geliştirme bölgesi ve benzeri ortak kullanım alanlarında altyapının iyileştirilmesi ve yeni altyapı yatırımlarının gerçekleştirilmesi Ar- Ge, yenilikçilik, kalite ve pazarlama alanlarında özel sektöre hizmet sağlayacak altyapı yatırımlarının gerçekleştirilmesi bölge turizm rotaları ve önemli turizm değerlerine yönelik altyapının iyileştirilmesi ve yeni altyapı yatırımlarının gerçekleştirilmesi konusunda bilgi verdi.