20-21-22 Kasım’da gerçekleştirilen 3 günlük program süresince “iş ve sanayi altyapıları, turizmde ürün geliştirme ve kariyer planlama” temaları üzerinde duruldu.

 

Eğitimlerin yanı sıra gezilerinde düzenlendiği programda, Shannon Kalkınma Ajansı’ndan uzmanlar Eugene Brennan ve Paul A. Deegan Malatya’nın çeşitli tarihi ve turistik yerlerini ziyaret edip, Fırat Kalkınma Ajansının desteklediği proje sahalarını gezdiler. Gezi sırasında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden turizm araştırmacısı Bülent Korkmaz konuklara tarihi ve turistik mekanlar hakkında bilgiler verdi.

 

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından Güdümlü Proje olarak desteklenen Kongre ve Kültür Merkezi yanındaki geleneksel Malatya kerpiç evlerini, Arslantepe Açık Hava Müzesini ve Battalgazi’deki Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı ile Ulu Camiyi; ikinci gün yine Fırat Kalkınma Ajansı’nın desteklediği projeler arasında yer alan Levent Vadisi seyir terasını ve Darende’de Somuncu Baba ve Tohma Kanyonunu; son gün ise Sürgü’yü gezen uzmanlar Malatya’nın turistik anlamda potansiyelinin beklediklerinden çok yüksek olduğunu, Fırat Kalkınma Ajansı’nın kısa süre içerisinde turizm ürünleri geliştirme konusunda çok hızlı mesafe katetmiş olduğunu belirttiler.

 

Eğitim çalışmasına ve gezilerin bir bölümüne Fırat Üniversitesi Teknokent Sorumlusu Prof. Dr. Erhan Akın, İrlanda’dan Declan Carroll, Hırvatistan’dan Dragan Soljan da katıldı.