Tunceli Belediyesi’nde düzenlenen açıklamayı, 11 kişilik festival tertip komitesi adına Belediye Başkanı Edibe Şahin okudu.

Açıklamayla her yıl büyük coşku ve heyecanla kutlanan festivalin startını verdiklerini belirten Belediye Başkanı Edibe Şahin, “Belediyemiz öncülüğünde, sivil toplum örgütlerimiz, demokratik kitle örgütleri, sendikalar, siyasi partiler ve meslek örgütlerimizin emek ve katkılarıyla gerçekleştireceğimiz Munzur Kültür ve Doğa Festivalinin, tarihi, konsepti ve şiarı yaptığımız ortak toplantılar sonucu netleşti” dedi.

 

festival_ic1.jpg

 

29-30-31 Temmuz ve 1 Ağustos 2010 tarihlerinde gerçekleşecek olan Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin şiarını “Dilimiz, Kültürümüz, İnancımız ve Munzurumuzla Özgürleşelim” olarak belirledik diyen Şahin, “Festivalimizin konseptini tarihimizin, kültürümüzün, inancımızın ve doğamızın ön plana çıkarıldığı farklı kültürlerle buluşturacağı bir organizasyonla gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

 

festival_ic2.jpg

 

Başkan Şahin, “Festivalin iki günü kadın ve çevreye ayrıldı”

10. Munzur Kültür ve Doğa Festivalinin bir gününün kadına bir gününü de çevreye ayırdıklarını belirten Belediye Başkanı Edibe Şahin, “Festivalin bir gününü tamamen kadın etkinlikleri, bir gününü de çevre etkinliklerine ayırdık” dedi.

Festival programını sadeleştirdiklerini kaydeden Şahin, “Program yoğunluğunda bu yıl bir sadeleştirmeye gitme ihtiyacı hissettik. Bundaki amacımız gelen konuk ve hemşehrilerimizin doğamızla buluşma ve tanımalarına zaman oluşturma yine misafirlerimizin programları koşuşturmadan takip edebilmelerini sağlamayı hedefledik” diye konuştu.

Başkan Şahin, en geç 10 güne kadar festival programının içeriğinin de netleşeceğini sözlerine ekledi.