Belediye toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya, Belediye Eş Başkanı Mehmet Ali Bul, Belediye Eş Başkan yardımcıları İbrahim Kasun ve Hüseyin Tunç, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve aktivistler katıldı.

31 Temmuz ile 3 Ağustos tarihleri arasında yapılması planlanan 14. Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin ön hazırlık toplantısında, festival programı kapsamında yapılacak etkinlikler hakkında fikir alış verişinde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Belediye Eş Başkanı M. Ali Bul, “Dersim’den başlayıp Muş, Erzincan, Malatya kısacası tüm Alevileri kapsayacak ve ortaklaştıracak bir festival olmalı. Dil, kültür, inanç, tarih, çevre, sosyal ve halkın taleplerini göz önünde bulundurularak Alevi ocaklarını bütünleştiren, birleştiren bir festival olması gerekiyor. Dersim’in tarihini, kültürünü, inancını, doğasını canlı tutabilecek ve festivali tüm mahallelere taşıyabilme konusunda neler yapılabilir. Kapsayıcı bir Dersim festivali olması noktasında görüş ve önerilerinizi bekliyoruz” dedi.

 Toplantıya katılanların karşılıklı fikirleri alındıktan sonra, her kurumun kendi görüş ve önerilerini hazırlaması için 29 Mayıs Perşembe günü saat 17:00’da toplanma kararı alındı.

 

festival_ic-001.jpg

 

festival_ic1-001.jpg