Grup Vardiya, Grup Munzur, Serhado, Ferhat Tunç ve Agire Jiyan’ın sahne aldığı son gün programında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Edibe Şahin, “10.’sunu kutladığımız festivalimizin artık bir olgunluğa ulaştığını görüyoruz. Hem Dersimliler olarak bir kültür festivali yapıyoruz hem de Dersim’in aydınlık yüzünün Türkiye’de bir örnek oluşturduğunu düşünüyoruz. Dersim’in dışında yaşayanlar her zaman olduğu gibi tekrar bizi yalnız bırakmadılar. Biliyorum bazıları çok zor koşullarda buraya geliyorlar. Ama festivalimizin ruhu doğa ve kültür festivali kentimizin altyapısı bir anda bu kadar kalabalığı karşılayamıyor. Buna rağmen bütün zorluklara rağmen her yıl buraya gelen gelmek için çaba sarf eden herkese yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

 

festival_ic1.20100802181126.jpg

 

10. Munzur Kültür ve Doğa Festivalinin anlamı ve öneminin büyük olduğunu söyleyen Başkan Şahin, “Bu festivalde hepiniz tarihi bir güne tanıklık ettiniz. Yakın tarihimizin yüzleşmesinde önemli bir yeri olan Seyit Rıza heykelini hep birlikte açtık. Ve gördük ki Türkiye’de bölünme fobileri boşunaymış. İnanıyoruz ki attığımız bu adım Türkiye’nin demokratikleşmesinin ve barışın örülmesinde önemli bir adım olacak” diye konuştu.

Şahin, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Belediye olarak kültürümüze, tarihimize, dilimize, inancımıza sahip çıkmanın moral değerlerimiz olduğunu biliyoruz. Türkiye’nin dört bir yanındaki çevre hareketleriyle birlikte bir mum yaktık. İstiyoruz ki bugün yanımızda olan çevre hareketleri sadece barajlar için değil operasyonlar ve barış için de yanımızda olsunlar ve inanıyoruz ki bugünler de yakındır. Bugün yaktığımız mum çevre kardeşleşmesi mumuydu bundan sonra dualarımız barış ve kardeşlik için.”

 

festival_ic2.20100802181143.jpg