Gezi Eylemlerinin ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Tunceli’de toplumsal olaylardaki artış gazetecileri de etkiledi. Toplumsal olaylarda başta biber gazı olmak üzere birçok olumsuzlukla karşı karşıya kalan Tuncelili gazeteciler, bağlı bulundukları Türkiye Gazeteciler Federasyonu’ndan gaz maskesi talebinde bulundu.

Federasyon da derneğin talebi üzerine satın aldığı 9 adet gaz maskesini Tuncelili gazetecilere ulaştırdı.

Tunceli Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Haydar Gözlü tarafından meslektaşlarına dağıtılan gaz maskeleri için gazeteciler Federasyon Başkanı Atilla Sertel başta olmak üzere duyarlılık gösteren herkese teşekkür etti.

Toplumsal olayların arttığı bugünlerde demokrasiye vurgu yapan TGD Başkanı Ali Haydar Gözlü, “Gezi parkı olaylarından bugüne kadar Türkiye’de yaşanan toplumsal olaylarda polisin müdahalesi sonucu vatandaşlar ve gazeteciler çoğu kez olumsuz etkilenmiştir. İnsan yaşamının kutsallığına ve özgürlüğüne inanan biz gazeteciler, umarım bu gaz maskelerini kullanmak zorunda kalmayız. Demokrasi ve insan haklarının olduğu bir ülke özlemi ile gazetecilerin gaz maskesi talebini karşılayarak 9 adet gaz maskesini bize gönderen Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel’e gazeteciler olarak teşekkür ederiz” dedi.