FDG tarafından yapılan açıklamada, “Son dönemlerde barış için atılan küçücük bir adım, umutların yeşermesine vesile oldu. Biz Avrupa’da örgütlenmiş federasyonlar olarak; şiddetin son bulmasını, sorunların diyalog ve daha fazla demokrasi ile çözülmesi yönünde atılacak adımları memnuniyet ile karşıladık, destekledik.

Kan ve gözyaşından beslenen çevreler ise barış’ın tartışılmasından dahi rahatsızlar. Provokasyonlar başladı. Irkçı ve kışkırtıcı söylemler ile topluma düşmanlık tohumları ekilmek isteniyor. Paris’te üç savunmasız kadın hunharca katledildiler. Federasyonlarımız bu cinayetleri tereddütsüz kınadılar. Keza pek çok parti yöneticisi ve Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç’ın cinayetleri mahkum etmeleri anlamlıydı.

Dersim Milletvekili Sayın Hüseyin Aygün’ün Paris Alevi Kültür Merkezi ile dayanışmak için Paris’te bulunması vesilesi ile Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Başkanı Erdal Kılıçkaya ve diğer yöneticilerimiz ile birlikte acılı ailelere taziye ziyaretinde bulundular. Öldürülen bir insanın evine, yakınlarına taziyeye gitmek, cenazesine katılmak, acısını paylaşmak da bir insanlık durumudur. Alevi Kızılbaş öğretisinde taziye bir gelenektir.

Bu gelenek Avrupalı kurumlarda da böyle olduğu için, Avrupalı Sosyal Demokratlar, Sosyalistler, Yeşiller, Komünist Partiler ve demokratik kitle örgütleri de bu mealde davrandılar. Bazı CHP milletvekillerine ise bu insani tavır fazla geldi” ifadelerine yer verildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Aygün’e yönelik eleştirilerinin de kınandığı açıklamada, “Türkiye insanı artık tarihi ile yüzleşmeyi onurlu bir davranış sayan ve barış’ı sağlayacak hükümet istiyor. Anaların gözyaşı dinsin istiyor” dendi.