Yeni yönetiminin çoğunluğu gençlerden oluşuyor.

Dersimnews.com – 4. Olağan Kongresi Almanya’nın Dortmund şehrinde yapan Avrupa Dersim Dernekleri Federasyonu’nda  (FDG)  yönetim değişti.

İki dönem FDG Genel Başkanlık görevini yürüten Yaşar Kaya, FDG genel sekreteri Mehmet Gülmez ve yönetim kurulu üyeleri görevlerini yeni yönetime devrettiler.  Yeni yönetimin çoğunluğu gençlerden oluşurken, eski yönetimden sadece İbrahim Aktaş yeni yönetime tekrar seçildi.

FDG’de yeni yönetime seçilen isimler şöyle: İbrahim Aktaş, Bahar Uzun, Leyla Gündüzkanat, Diren Yeşil, Sinan Şenyurt, Metin Bozdağ, Tuna Ateş, Ziya İlgün, Roe Dersim, Hıdır Kur, Ali Nikbay, İsmail Yüceer

 

İbrahim Akbaş: Ailesi Dersim sürgünü, 1948 Konya Seydişehir doğumlu, sürgün sonrası geri Ovacık’a döndü ve ilkokula kadar Dersim’de okudu, 1972 yılında Almanya’ya yerleşti. Almanya’da pek çok işçi derneğinde faliyet yürüttü, Avrupa Alevi Örgütlemesinin ilk çekirdek yapısında yer aldı. Evli ve iki çocuk babası

 

Bahar Uzun: 1984 Almanya doğumlu olan Uzun, Bochum Üniversitesi İşletme Ekonomisi bölümü mezunu.

 

Leyla Gündüzkanat: 1964 Dersim doğumlu, 4 yaşında Almanya’ya gitti, ancak çocukluk yılları boyunca Dersim’e gitti geldi, bazen orada akrabaların yanında kaldı. Almanların Kofferkind dediklerinden, yani bavul çocuk. Gündüzkanat, Berlin yüksek okulunda okudu ve sosyalterapist olarak çalışmaktadır. Bir çocuk annesi olan Gündüzkanat hayatını Berlin’de sürdürmektedir.

 

 Diren Hevala Yeşil: 1979 Almanya doğumlu, Sol Parti üyesi içinde aktiv olarak çalışıyor. Annesinin kendisine anlattığı Dersim hikayeleriyle büyüdü.

 

Sinan Şenyurt: 1985 Berlin doğumlu, Konya sürgünü bir ailenin çocuğu olan Şenyurt, gazetecilik bölümü öğrencisi ve serbest gazeteci olarak çalışmaktadır.

 

Metin Bozdağ: 1949 Dersim Nazimiye doğumlu olan Bozdağ, Ege Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünü okudu, 1978 yılında politik ortamın etkisi ve politik geçmişi nedeniyle Almanya’ya iltica etti, serbet ticaretle uğraştı. Malulen emekli olan Metin Bozdağ hayatını Almanya’da sürdürmektedir.

 

Tuna Ateş: 1971 Dersim Pülümür doğumlu, babaannesinin yanında büyüdü, İstanbul’da liseyi ve Anadolu Üniversitesi işletme fakültesi bölümü mezunu. Almanya’da Fern Üniversite mezunu. Ateş iki kız çocuğu annesi.

 

Ziya İlgün: 1966 Dersim Pertek doğumlu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümü mezunu. Almanya’ya yüksek lisans öğrencisi olarak geldi, ancak eğitimi sonrası geri dönmedi. işi dışında müzikle de uğraşan İlgün bir çocuk babası.

 

Roe Dersim: 1966 Mazgirt doğumlu, sınıf öğretmenliği yaptı, 1991 yılında Almanya’ya iltica etti, Türkçe öğretmenliği yaptı. Tiyatro pedogojisi eğitimi aldı, pek çok dergi ve gazetesde, Türkçe, Kırmançki, Almanca şiir ve yazıları yayınlanan Roe Dersim, Kırmançki dilinde tiyartro ve komedi oyunları yazdı, oynadı. Gerçek ismini mahkeme yoluyla değiştirerek Roe Dersim adını alan, Roe Dersim hala Almanya’da yaşamını sürdürmektedir.

 

Hıdır Kur: 1974 Dersim Mazgirt doğumlu, lise mezunu, 1991 yılında Almanya’ya ilitica etti, iki çocuk babası olan Kur, serbest meslekle uğraşmaktadır.

 

Ali Nikbay: 1957 Dersim Mameki doğumlu, lise mezunu. Bir süre otobüs sürücülüğü yapan Nikbay, 1990′da politik nedenlerle Almanya’ya iltica etti, dört çocuk babası olan Nikbay başından beri Dersim Federasyonu örgütlenmesinde yer almaktadır.

 

İsmail Yüceer: 1995 Ovacık doğumlu, 1938′de Konya’ya sürüldü ailesi. İlkokul biri Ovacık’ta okudu, ancak baba sürgün sonrası topraksız kalmanın da etkisiyle aileyi yanına alarak Ankara Şafaklıya göç etti, orada huzuru bulamayınca, Amasya Suluova’ya gitti, Türkiye’de liseyi bitiren Yüceer Almanya’ya öğrenci olarak geldi ve maden teknik okula öğrenci olarak başladı. Bir çocuk babası olan Yüceer, pek çok demokratik dernek ve sendikada görev aldı ve faaliyet yürüttü.