TBMM Başkanlığı’na İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren CHP Milletvekili Hüseyin Aygün, “Ocak 2012 tarihinden başlayan ve belirli aralıklar ile Alevi vatandaşlarımıza ait evler işaretlenmiş, Cemevleri ve dernekler saldırıya uğramıştır. Size göre yapılanlar “çocuk işidir”. Bu işi çocuklar dahi yapıyor ise faillerini bulamamak garip ve ürkütücüdür.  Aynı zamanda Alevi vatandaşlarımızı tedirgin etmektedir. Her geçen zaman faillerinin ortaya çıkarılmayışı yeni işaretlemelere neden olmaktadır. Sadece son 1 haftada meydana gelen; Bursa Pir Sultan Cemevi’ne saldırı, İstanbul Okmeydanı mahallesinde yapılan işaretlemeler, Eyüp / Güzeltepe mahallesinin dört sokağında, 10 Alevinin evlerinin aynı yöntemlerle işaretlenmesine devam edilmiştir” ifadelerinin ardından şu sorularına yanıt istedi:

1.         Alevi vatandaşlarının evlerini kimler işaretlemektedir?

2.         Evlerin işaretlenme nedenleri neler olabilir?

3.         Neden hiçbir işaretlemenin faili bulunamamaktadır? Bugüne kadar işaretlemelerden dolayı tespit edilen kimse olmuş mudur?

4.         Olayların gerçekleştiği bölgelerde hiç mi kamera kayıtları yoktur?

5.         Hiçbir faili bulamamak sizi ve bakanlığınıza bağlı birimlerin başarısız olduğunu göstermiyor mu?

6.         İşaretlenen ev sahiplerinin güvenliğini sağlamak için alınan tedbirler var mıdır? Var ise nelerdir?

7.         Bugüne kadar olan bütün işaretlemelerin ‘çocuk işi’ olduğuna halen inanmakta mısınız? Çocukları tespit etmek bu kadar mı zor?

8.         2012 yılı içinde tespit edilen işaretlenmiş ev sayısı kaçtır? Hangi illerde işaretlemelere rastlanmıştır?

9.         İşaretlemeler ile ilgili bir çalışmanız var mıdır?