Dernek Başkanı Hüseyin Kalanç’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından gerek Maraş katliamında gerekse de cezaevlerine düzenlenen operasyonlarda hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

“Hayata Dönüş” operasyonu ile ilgili belgesel gösteriminin ardından söz alan TAYAD’lı ailelerden Ahmet Kulaksız, “19-22 Aralık tüm toplumu teslim alma ve sindirmeye yönelik bir operasyondu.  Binlerce özel tim, polis ve jandarmanın katıldığı bu operasyon Kıbrıs Harekâtından Sonra yapılan en büyük askeri operasyondu. Devlet can güvenliğini sağlamakla yükümlü olduğu insanları dört duvar arasında katletti” dedi.

Halkın Hukuk Bürosu Avukatlarından Av Güray Dağ ise yaptığı konuşmada, “15 yıldır hukuksal anlamda hiçbir ilerleme sağlanamadı. Devlet katilleri kollamaya devam ediyor. Ancak biz adalet arayışımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

 19-22 Aralık’ta Bayrampaşa Hapishanesinde tutuklu bulunan Münever Aşçı ise; “Dönemin Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk Türkiye halkının gözünün içine baka baka yalan söylemiştir. Çünkü “F Tipi Hapishaneler 6 ay sonra Faaliyete geçecektir” demesine rağmen operasyonun ardından hemen faaliyete geçirmiştir ve gönderilen arabulucu heyetleri tamamen oyalamaca ve operasyona zemin hazırlamada kullandıklarını itiraf etmişlerdir.  Operasyon biz devrimci tutsakları teslim alamamış F Tipi hücrelerde içeride ve dışarıda 122 yoldaşımız ölümsüzleşmiştir. Bugün onların yarattığı değerleri savunmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Programda Sanatçı Vedat Baran da konser verdi. sanatçıya şiirleriyle Burhan Altınay ve Devrim Acar da eşlik etti.