Dersim Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan alt yapı çalışmaları kapsamında Esentepe( Gome Dewreş) Mahallesi’nde altyapı çalışmaların tamamlanarak yerleşime hazır duruma getirildi.

esentepe_ic-001.jpgÇalışmalar hakkında bilgi veren Fen İşleri Müdürü Bülent Yeşilgöz, “İlimiz Merkez Esentepe Mezarlık Mevkii (400 parsel) olarak bilinen bölgenin imar planı daha önceki yıllarda hazırlanmıştı. Ancak bu bölgede imar yollarının açık olmaması ve içme suyu ve kanalizasyon tesislerinin bulunmaması nedeniyle yerleşime açılamamaktaydı. Vatandaşlarımıza bina inşaat izni verilemiyordu. Büyük oranda dar gelirli vatandaşlarımızın arsalarının olduğu bölgenin yerleşime açılması için vatandaşların gerek yazılı gerekse sözlü Belediyemize çok yoğun talepleri oldu. Bölgenin yerleşime açılabilmesi için öncelikle imar yollarının kotunda açılması ve sonrasında altyapı tesislerinin yapılması gerekiyordu” dedi.

 “Mahalleye, 10 km yol ve içme suyu ve 7 km kanalizasyon hattı döşenecek”

 Yeşilgöz “Belediyemiz tarafından bölgenin yerleşime açılması için öncelikle içme suyu ve kanalizasyon projeleri hazırlandı. Sonrasında bu yıl içinde kiralanan dozer ve Belediyemiz iş makineleri ile yaklaşık 3 ay boyunca sürdürülen çalışma neticesinde,  bölgenin arazi yapısının dik-engebeli ve birçok noktada kayalık olmasına rağmen yaklaşık 10 kilometre yol, harita teknikeri kontrollüğünde teknik standartlara uygun şekilde açıldı. Şimdiye kadar açılan yollarda 5 kilometre kanalizasyon şebekesi, 4 kilometre içme suyu şebeke hattı döşendi. İnşaat çalışmaları devam etmekte olup, iş tamamlandığında yaklaşık 7 kilometre kanalizasyon şebeke hattı ve 10 kilometre içme suyu şebeke hattı yapılmış olacak. Ayrıca bölgenin pissuların atıksu arıtma tesisine iletilmesi için Pülümür-Sütlüce Yolu ayrımında terfi-pompa istasyonu kurulacak ve Cemevi girişine kadar terfi-pompa hattı imalatı yapılacaktır. Bu yıl içinde çalışmaların büyük ölçüde tamamlanması planlanıyor” diye konuştu.        

 Vatandaşların önümüzdeki yıl inşaat çalışmalarına başlayacağını söyleyen Yeşilgöz, “içme suyu şebeke sistemine suyun verilmesi ile vatandaşlarımız inşaat çalışmalarına başlayabilecek. İmar yollarının açılarak kanalizasyon ve içme suyu sorunun çözülerek bu bölgenin yerleşime açılması, hem konut fiyat ve kiralarını düşürmesini, hem de konut açığının azaltılması noktasında katkı sağlayacağını öngörmekteyiz” şeklinde konuştu.

 Esentepe Mahallesi’nde yolların açılması ve altyapı tesislerinin yapımı için toplamda yaklaşık 3.000.000,00 TL yatırım gerçekleştirileceğini Belirten Yeşilgöz, şimdiye kadar yapılan çalışmalar için yaklaşık 1.800.000,00 TL harcama yapıldığını söyledi.