Düzenlenen toplantıya, Belediye Eş Başkanları Nurhayat Altun ve Mehmet Ali Bul,  Belediye Eşbaşkan Yardımcılarıları İbrahim Kasun ve Hüseyin Tunç, Belediye birim müdürleri, mahalle muhtarı ve mahalle sakinleri katıldı.

Toplantı öncesinde 2015 yılında yapılan çalışmalar ile 2016 yılında gerçekleştirilecek olan Cem Evi, Anadilde Çocuk Kreşi, Kültür Merkezi Projesi, Munzur Nehri Park Projesi ve Seracılık Projeleri hakkında sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

gazik_ic.jpgToplantının açılış konuşmasını yapan Eşbaşkan Nurhayat Altun, “Sizlerin söyleyeceğiniz her söz Dersim’in güzelleşmesi ve geleceği için olacaktır. Bireysel taleplerin dışında mahallesini düşünen ve nasıl bir mahallede yaşamak istediği anlatan talepleriniz bizler için önemlidir. Önümüzdeki dönemde sizlerden güç alarak birlikte bir süreci örmek ve sonuç alıcı çalışmalar yapmak üzere buradayız” dedi.

Mahalle meclislerin önemine değinen Altun, “Mahallelinin sorunlarının yerinde çözülmesi, kendi sorunlarını çözmenin bir parçası olabilmek, sorunları planlamak için mahalle meclisleri önemlidir. Bu meclislerin önceliği kadınlardır. Çünkü kadınlar,  yaşamın en ağır yükü taşıyan ve mahallenin sorunlarını, güzelliklerini, sıkıntılarını yaşayandır. Eğer mahallelerdeki tüm kadınlarımız çalışmalara aktif katılım sağlarlarsa ve bu katılımları yerel yönetimlere yansıtırlarsa mahallede ve Dersim’de birçok sorunun aşılacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Türkiye’de bir ilki Gazik Mahallesi’nde gerçekleştirileceğini vurgulayan Altun, “kentsel dönüşüme alternatif olarak geliştirdiğimiz Cumhuriyet(Gazik)  Mahallesi yerinde dönüşüm projemiz, şu anda devam etmektedir. Proje tamamlandığı zaman Gazik Mahallesi bölge genelinde örnek bir mahalle olacaktır. Yine bu mahallemizde İlk defa belediye meclisimizde imar planına işleyen Cem Evi Projesi’ni hayata geçireceğiz. Cem Evi projemiz Dersim Alevi Kızılbaş inancına ve kendi bakış acımıza göre inşa edilecek. Bu projemizi mimari yapısını yarışmaya açılarak yapılacak” dedi.

Belediyenin mahalleye yönelik çalışmaları hakkında bilgi veren Eşbaşkan Mehmet Ali Bul ise, 2015 yılında yapılan ve 2016 yılında hayata geçecek yeni projeler hakkında bilgi verdi.

Bul, 2.Etap Alt Yapı projesinin tamamlanmasının ardından kentin altyapı sorununun ortadan kalkacağını belirterek, “Cumhuriyet (Gazik) Mahallesi Pulu Barge mevkii olarak bilinen yerleşim alanın yıllardır çözülemeyen yol ve altyapı sorunu çözülüyor. Bu mevkide imar yollarının açılması çalışması başlatıldı ve şimdiye kadar yaklaşık 1000 metre kanalizasyon şebekesi döşendi. Çalışmalar devam etmekte olup, önümüzdeki yıl yaklaşık 4 kilometre imar yolu açılarak bu yollarda kanalizasyon şebekesi döşenecektir.  Ayrıca bölgenin pissuları toplanarak, Atatürk Mahallesi Hastane Kavşağında atıksu arıtma tesisi sistemine bağlanacaktır. Esentepe Mahallesi Mezarlık Mevkii, Cumhuriyet Mahallesi Pulubarge Mevkii ve Atatürk Mahallesi Sanayi Mevkiinde yaklaşık 16 km imar yolu teknik standartlara uygun şekilde açıldı. Bu yıl içinde ağırlıklı olarak Atatürk mahallesi ve Aktuluk Mahallesi Mezralarında ve Çığ Semti Kurusipi mevkiinde ve kentin diğer mahallelerinde yaklaşık 12 kilometre yolun stabilize çalışması yapıldı. Yine bu mahallemiz başta olmak üzere kentin muhtelif yerlerinde ihtiyaca bağlı olarak yaklaşık bin 722 metre yolda beton kaplama kapıldı” dedi.

Toplantı,  mahalle sakinlerinin görüş ve önerileri alınarak sona erdi.