Değil bir engelli sağlam insan bile çarpık yapılaşma ve düzenden dolayı gezemiyor. Kaldırımların dar olması, meyve sebze kasaları, kahve kürsüleri, kaldırımlara yollara yani yürüme alanlarımıza uygunsuzca park eden araçlar ve diğer engelliler bunun üstüne bir de yüksek olan kaldırımlar eklenince her şey daha da zor ve içinden çıkılmaz hale geliyor.

Diyeceksiniz ki bu kanıya nereden vardın “Geçenlerde her insan gibi oğlumla birlikte çarşıya çıktık. Kaldırımda yürürken dizim, sebzeciler tarafından indirilmiş sebze kasalarına çarptı ve şiddetli bir şekilde ağrımaya başladı. Kendi kendime düşündüm: İçeri girip uyarsam mı? Sonra uyarımın işe yaramayacağını düşünerek boş yere tartışmaya meydan vermemek için oradan uzaklaştık. Sonrasında bundan 3 veya 4 yıl önce Sayın Edibe Şahin’e belediye başkanlık makamında verdiğim toplumun her kesiminin imzaladığı 119 tane dilekçe aklıma geldi. Ben bu dilekçeleri kendi elimle Sayın Edibe Şahin’e vermiştim. Konuyla ilgili kısa bir süre ufak tefek tedbirler alındı sonrasında bu tedbirlerden geri adım atıldı. Nedenini bilmiyorum. Keşke tedbirler devam ettirilseydi. Verdiğim dilekçelerde, meyve sebze kasaları, kaldırımlara atılan kürsüler, park eden araçlar ve diğer sıkıntılar dile getirilmişti.

Yaşadığımız bu sıkıntıların giderilmesi konusunda kimseyi ayırt etmeksizin ciddi bir çalışma yapılarak mağduriyetlerimizin giderilmesini bekliyoruz. Bu sadece biz engellilerin değil bütün vatandaşların da dilek ve isteğidir.

Belediye Eşbaşkanlarımızdan bu sorunların çözümü konusunda duyarlılık bekliyoruz.

Ali ARSLAN