Toplantıda, yerel yönetimler 2014 yılında başlanılacak olan projelerin ve işlerin daha sağlıklı ve pratik olması için müdürlükler arası koordinasyonun sağlanması ve birimlerin performansları değerlendirildi.

Toplantıda konuşan Eşbaşkan Mehmet Ali Bul, “On yıllık yerel yönetimlerde deneyimlerimiz,  tecrübelerimiz, sizlerle birlikte yürüdü. Yerel yönetimlerde birlikte çalışarak birçok başarı elde ettik” dedi.

Birlikte çalışmanın önemine değinen Bul, ”Önümüzdeki süreçlerde hep birlikte neler yapılabilir, nasıl planlama gerekir? şeklinde çalışmalarımız olacak. Kentimizin özgünlüğü, kültürü, İnancı ve değerleri toplumsal hizmet noktasında bir bütün olarak planlayacağız” diye konuştu.

esbaskanlar_ic-001.jpg

Yerel yönetimler olarak yeni bir sistemi oluşturma hedefine taşırken, bu sistemi değiştiren, dönüştüren yapılanma içerisinde olunması gerektiğini belirten Eşbaşkan Nurhayat  Altun, “Eşbaşkanlık sistemini bir model alarak Dersim’i kapsamak ve tüm bölgede model olmayı düşünüyoruz. Demokratik, katılımcı, yerel yönetimler anlayışımızla hareket edeceğiz. Herkes kendini bu yönetimin bir parçası olarak hissetmeli ve öyle çalışmalı. Bütün arkadaşlarımızın bu çalışmaları sahiplenme noktasında hareket edeceğine inanıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından birim müdürleri, kendi birimlerinin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.