Belediye Dersim Yaşam Kadın Danışma Merkezi tarafından düzenlenen etkinliğe Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun, Belediye kadın meclis üyeleri, Belediye Kadın çalışanları, siyasi parti kadın temsilcileri ve çok sayıda kadın, İmam Hüseyin’in şehit olduğu yassı Muharrem’in 8.günü nedeniyle Jara Gole Çetu’da çıla yakıp, niyaz dağıttı.

Burada kısa bir konuşma yapan Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun,imam Hüseyin’in Kerbela’da direnişin sembolü olduğunu  belirterek, “Bu günkü burada verdiğimiz lokmalarımız kabul ola. Hızır yardımcımız ola. İnşallah bu lokmamız barışa vesile ola” dedi.

kadinlar_ic-007.jpgAltun, “Bugün inanç yerlerimiz bombalanıyor, bugün cemevlerimiz bombalanıyor. Bugün öldürdükleri abilerimizi, babalarımızı, kardeşlerimizi annelerimizi bir daha öldürüyorlar. Kemiklerini dağıtıyorlar. Çünkü bize tarihimizi unutturmak istiyorlar. Çünkü bize inancımızı unutturmak istiyorlar. Biz kadınlar olarak buradan sesleniyoruz. Gola Hızır’dan sesleniyoruz. Hızır’ın mekânından sesleniyoruz ki ant olsun. Hem inancımıza, hem evlatlarımıza, hem de mücadelemize sahip çıkacağız” diye konuştu.

Barış Grubu Üyesi Aysel Doğan ise; inançların insanı insan yaptığını, toplumu bütünleştirdiğini kaydederek inançların aynı zamanda güç ve güven verdiğini söyleyerek “Alevi Kızılbaş inancında Hz. Hüseyin’in yeri bir başkadır. Çünkü o isyanın ve başkaldırının, direnişin kahramanıdır. Hüseyin’in ve Hasan’ın huzurundayız ve onların direnişinin yolundayız. Çağdaş Muaviyelere karşı bütün İslam âlemini ve Alevileri, bütün insanları ve özellikle kadınları direnişe çağırıyorum. Duamız kabul ola” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kadınlar barış için çılalar yaktı, niyazlar dağıtarak dua etti.