Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun, kent merkezinde bulunan mahalle kadınlarıyla bir araya gelerek, sorun ve taleplerini dinliyor. Eşbaşkan Altun, sorunları kadınlarla birlikte planlama yaparak çözüme kavuşturmak için mahallelerde “özgün kadın” toplantılarının devam edeceğini söyledi.

Yeni Mahallede bu amaçla düzenlenen toplantıya, belediyeye bağlı Dersim Yaşam Kadın Danışma Merkezi çalışanları ve kadınlar katıldı.

Mahalleli kadınlar, Yeni Mahalle’nin genel olarak alt yapı ve üst yapı çalışmalarını yetersizliği, mahalle temizliği konusunda önerileri belirterek, mahalleye park yapılması talebinde bulundu.

es-baskan_ic-003.jpgToplantıda kadınların, mahallenin alt ve üst yapı sorunları, kültürel, ekonomik, çevre ilgili talepleri ve çözüm önerilerini dinleyen Eşbaşkan Nurhayat Altun, sorunların ve taleplerin en kısa sürede değerlendirilerek çözüme kavuşması noktasında belediyenin imkânlar dâhilinde en kısa sürede çalışma başlatılacağını belirtti.

Mahallenin sorunlarının temelinde Jeolojik tehlike olduğuna değinen Altun,”Jeolojik etüt çalışmaları kapsamında, heyelan ölçüm gözlemleme istasyonu kuruldu. Bu ölçümlerle yer altı su seviyesi gözlemleri ile zemin durumunu belirlemek için jeoteknik ve jeofizik ölçümlerimiz devam ediyor. Jeolojik etüt çalışmalarında yerleştirilen 14 heyelan gözlemleme kuyusundan önümüzdeki 4 ay boyunca ölçümler yapılacaktır. Yapılan ölçümler sunucunda mahallenin durumu belirlenerek,  sorunlar çözüme kavuşacaktır” dedi.

 Kent genelinde oluşturulan mahalle meclisleriyle ortak hareket ederek yerelin sorunların çözüme kavuşacağını ifade eden Altun, “Her mahallenin kendine özgü meclisleri oluşturuldu. Bu meclislerle yerelin sorunları, talepleri ve önerileri ile çözümün bir parçası olacak” diye konuştu.es-baskan_ic1.jpg

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren kadınlar, belediye eşbaşkanı ile katılımcılara yöresel yemekler ikram etti.