Belediye toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya, Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul, Belediye Eşbaşkan Yardımcıları İbrahim Kasun ve Hüseyin Tunç ve eski sebze hali esnafı katıldı.

Esnafın sorularını cevaplayan Eşbaşkan Bul, “2014 yılında yapılması gereken Dersim Kültür Merkezi projesini siz esnafımızdan dolayı uzattık. Projeyi bir ay sonra başlatmayı düşünüyoruz. Projenin yapımı esnafın boşaltıp bizim de en kısa sürede ihale çıkıp yıkıma başlamamız gerekiyor. Mağduriyetlerin yaşanmaması için elimizden geleni yapacağız. Belediye olarak sizleri mağdur etmeyi asla istemeyiz fakat kentimizin hem kültür merkezine hem de kentin trafik noktasında nefes almasına yönelik otoparkın yapımına ihtiyaç duyulmaktadır. Bundan dolayı buranın en kısa sürede boşaltılmasını istiyoruz” dedi.

 Eski sebze hali esnafı yerine “Dersim Kültür Merkezi”  yapılacağını ve esnafa projenin içeriğinden bahseden Eşbaşkan Bul, “Proje kapsamında çok amaçlı salon, sinema salonu, açık ve kapalı sergi salonu, sanat atölyeleri, cafe, restaurant, idari birimleri ve iki bodrum kat katlı otopark olacak. Dersim’in tarihi, inancı ve dili dışında gelecek kuşaklarımıza aktarımın yapılabilmesinin diğer bir önemli ayağı kültür ve sanattır. Dersim Kültür Merkezi’miz yapımıyla bu ihtiyaçları giderebilecek. Bu Projemizle birlikte” Dersim Hafıza Müzesi”ni de hayata geçirmiş olacağız. Müzede Dersim ile ilgili tüm görsel yazınsal ürünler ve Dersim tarihinde inancında önemli yer işgal eden, yaşanmış olay ve olguların mekânlarına ilişkin görsel materyaller de yer alacak” şeklinde konuştu.