Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler, Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) tarafından Çin’in Guangzhou ve Haikou kentlerinde 23-29 Kasım 2014 tarihleri arasında düzenlenecek UCLG Dünya zirvesine katılmak üzere Çin’e gitti.

Dersim Belediyesi’nin de de üyesi olduğu Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Konseyi(UCLG) toplantısında; Yerel Ekonomik ve Sosyal Kalkınma: Yerel ve Bölgesel Yönetimlerin Rolü, Kapsayıcı Şehirler ve Bölgelerde Hizmet Sunumu, Sürdürülebilir Geleceğin Anahtarı: Su Kaynaklarına Erişim, Eşitsizlikleri Kaldırmak için Yönetişimde İnovasyon, Kalkınma Gündeminde Yerel ve Bölgesel Yönetimler tartışılacak.

 

UCLG HAKKINDA

IULA (Uluslararası Yerel Yönetimler Birliği) ve FMCU-UTO (Dünya Birleşmiş Kentler Federasyonu) 1996’da İstanbul’da düzenlenen Habitat II Konferansı’nda başlayan uzun bir süreç sonucunda ve aralarına METROPOLIS – Dünya Büyükşehirler Birliği’ni de alarak “Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı” adı altında birleşmişlerdir.

Genel merkezi İspanya’nın Barselona kentinde olan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı, Ocak 2004’ten itibaren fiilen faaliyete geçmiştir. Teşkilatın temel amacı, “demokratik yerel yönetimin birleşik sesi ve dünya ölçeğinde savunucusu olmak ve yerel yönetimler ve uluslararası topluluk ile işbirliği içinde, değerlerini, amaçlarını ve çıkarlarını korumaktır. Kısaca "Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler" olarak da anılan yeni dünya teşkilatı, uluslararası topluluk önünde yerel yönetimlerin etkin bir biçimde temsil edilmesini sağlayan, yerel yönetimler ve yerel yönetim birlikleri arasında uluslararası işbirliğini teşvik eden ve yerel yönetim konusunda dünya çapında temel bilgi kaynağı olan bir konumdadır.