Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı ile Akıllı Şehirler ve İnovasyon Zirvesi Adana Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

20 ülkeden 200'ü aşkın belediye başkanı ve meclis üyesinin katılımıyla gerçekleşen toplantıya bölgeden UCLG-MEWA Eşbaşkanlığını yürüten GABB Birlik Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun, GABB Genel Sekreteri Ahmet Ertak, Siirt Belediyesi ve Birlik Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan, Hakkâri Belediyesi Eşbaşkanı Nurullah Çiftçi, Batman Belediyesi Eşbaşkanı Sabri Özdemir, Nusaybin Belediyesi Eşbaşkanı Sara Kaya, İpekyolu Belediyesi Eşbaşkanı Veysel Keser, Silvan Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet şah Teke, Malazgirt Belediyesi Eşbaşkanı Halis Coşkun katıldı. UCLG-MEWA’ya üyelik başvurusunda bulunan Van'ın Saray, Erciş ve Gürpınar ilçe belediyelerinin Eşbaşkanları da toplantıda hazır bulundu.

baskan_ic-006.jpg

UCLG-MEWA ve Türkiye Belediyeler Birliği yetkilerinin katılımıyla yapılan toplantı da, “Akıllı Şehirler ve İnovasyon Zirvesi başlığıyla Akıllı Şehirlerde Aydınlatma Uygulamaları, Akıllı Çevre ve Yenilenebilir Enerji, E Belediyecilik, Yerel Yönetimlerde Şeffaflık ve Hesap Verebilirlik, Akıllı İletişim Teknolojileri, Akıllı Trafik Sistemleri, Coğrafi Bilgi Sistemlerinin Kullanımı, Yerel Yönetimlerde Yenilikçi Uygulamalar” konularında oturumlar gerçekleştirildi.

 UCLG-MEWA ve GABB Birlik Eşbaşkanı Gültan Kışanak ile Tahran Belediyesi Başkan Yardımcısı Goshtasb Mozafari’nin yönettiği Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısında, önceki yönetim kurulu toplantısında tartışılan dört yeni UCLG-MEWA Komitesi kuruldu. Bu komiteler; Akıllı Şehirler Komitesi, Sosyal İçerme Komitesi, Çevre Komitesi ve Yerel Yönetişim Komitesi.

Toplantıda söz alan Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun, Dersim’de verilen çevre mücadelesinin Türkiye’ye ve Dünya’ya örnek olacak bir mücadele olduğunu belirterek, Türkiye’nin en büyük milli parklarından biri olan “Munzur Vadisi Milli parkı” florasında bin 500’ün üzerinde çeşitli bitki kayıtlı ve 200’ün üzerinde endemik bitki türü olduğunu ifade ederek, Dersim Belediyesi olarak kurulacak çevre komitesinde yer almak ve çevre komitesinin ilk toplantısına ev sahibi olmak istediklerini söyledi.