Düzenlenen konferansa Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun, HDP eski Milletvekili Edibe Şahin’in yanı sıra STK ve siyasi parti kadın temsilcileri katıldı.

"Değiştirecek gücümüz, söyleyecek sözümüz var" sloganıyla düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan Edibe Şahin, "Paris katliamının biz kadınlar için tarihteki yeri önemlidir. Orada her üç kadın da farklılıkları temsil ediyordu. Eğer gelecekte kendi örgütlülüğümüzü yaratırsak kadınların gücünü görmemiz açısından yine toplumun farklı kimliklerini ve inançlarını görmemiz açsından önemli bir noktada duruyor. Çünkü Paris'te katledilen üç kadın farklı kimliklere ve inançlara sahipti" dedi.

Şahin’in ardından konuşan Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun, Dersim’de yapılan kadın konferansının önemli olduğunu söyleyerek,  “kadınlar olarak üzerimize düşecek çok büyük görevler var ve yapacak çok işimiz var. Bu büyük sorumlulukları yerine getirmek için nasıl bir kadın bilinci gerekiyor ve nasıl birlikteliği yakalayabiliriz bunu düşünmemiz ve tartışmamız lazım” diye konuştu.

Konuşmaların ardından konferans gündem maddeleriyle devam etti.