COVID-19 salgını nedeniyle ekonomik anlamda sıkıntı yaşayan yurttaşlara destek olunması gerektiği bilinciyle harekete geçtiklerini söyleyen Yalınca Köyü Cemevi Başkanı Selçuk Güzel, “Bu kapsamda Yerğat (yardımlaşma) adını verdiğimiz kampanyamızı başlattık. Gerek Avrupa’da gerekse de yurt içinden destekler almaya başladık. Kısa bir süre içerisinde 550 aileye ulaşmayı başardık” dedi.

Erzincan köylerinin yanı sıra Pülümür’e bağlı bazı köylere de gıda paketleri ulaştırdıklarını ifade eden Güzel, “COVID-19 salgını bütün dünyayı, ülkemizi, şehirlerimizi ve köylerimizi de etkiledi. Bizler bu durumda karşısında sessiz kalamazdık. Bir cemevinin bütünleştirici, paylaşımcı özelliğini ortaya çıkararak üzerimize düşen bu görevi insanları rencide etmeden, insan ayırt etmeksizin yerine getirmeye çabalıyoruz” diye konuştu.

Başlattıkları ve sadece aracılık yaptıkları kampanyaya güçleri yettiğince destek olanlara teşekkür eden Güzel, “Bütün toplumun zor günlerden geçtiği bugünlerde emeğini, alınterini halkıyla paylaşan tüm onurlu insanları yürekten kutluyorum. Biliyoruz ki bu toplum var olduğu sürece; vicdan ve merhamet duygusu bu topraklarda var oldukça asla kimseyi darda bırakmayacağız. Bizim kültürümüzde geçmişten bu yana insanlar maddi durumu iyi olmayanların tarlasında çalışıp yardım ederlerdi. Bu dayanışmanın bizim dilimizde ve inancımızdaki karşılığı da Yerğat’tır. Bizler de Erzincan Yalınca Köyü Cemevi ailesi olarak insanlarımızın, kültürümüzün; değerlerimizin yaşaması için bu yolda Yerğat olmaya hazırız. Hızır darda ve zorda olanın imdadına yetişe, Hızır her daim yüreğimizden merhamet ve vicdan eksik etmeye. Hızır’a ne kadar inanırsanız, o kadar ona yakınsınızdır” ifadelerini kullandı.

s2-001.jpgs3.jpg

ebec353a-62a0-4032-8e7c-e8c6876a3e8f.jpg