Erzincan’dan gelen Baro Başkanı Aktürk, Tunceli Baro Başkanı Avukat Barış Yıldırım ile birlikte valilik ve cumhuriyet başsavcılığına ziyarette bulundu.

Ziyaretin ardından her iki baro başkanı kısa açıklama yaptı.

Baroda gerçekleşen açıklamada konuşan Tunceli Baro Başkanı Avukat Barış Yıldırım, “Tunceli ve Erzincan Fırat Havzası’nda yer alan iki köprü, iki kadim şehirdir. Bu illeri birleştiren bir sürü bağ var. Munzur Dağları insanlık açısından dünya ölçekli kültürel ve doğal miras bakımından korunması gereken bir saha. Bu sahanın korunması noktasında sayın başkanımız dayanışma duygularını bizlerle paylaştı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Bu havzanın korunması için kendileri de bizlere destek sunacaklarını belirttiler. Munzur, bin 600 bitki türüne ev sahipliği yapıyor ve bunların yüzde 18’i endemik türler. Burası aynı zamanda Türkiye’nin yaban hayatı açısından en güçlü sahalarından biri. Topografyası, silueti, tabi ve doğal kaynak değerleri itibariyle dünya kültür mirası listesinde yer alması gereken bir saha” dedi.

Erzincan Baro Başkanı Avukat Adem Aktürk de, “Komşu şehrimiz Tunceli Barosu’nu ziyaret ettik. Saygıdeğer başkanımızın misafiri olduk. Biz Erzincan ve Tunceli’yi bir bütün olarak görüyoruz. Aynı coğrafyanın insanlarıyız. Buranın doğası, tabiatı bizim de doğamız, tabiatımız. Birlikte işbirliği içinde projeler yürüteceğiz.  Erzincan Barosu olarak doğa, tabiat ve çevreyle alakalı çalışmaları takip ediyoruz. Bunlara destek olacağız. İnsanlara da çağrım. Buraya korkmadan, çekinmeden gelsinler. Gelsinler bu tabiat harikası şehri ziyaret edin. Ziyaret edin ki burayı bilmeyen insanların önyargıları kırılsın. Bu ziyaretlerin olumsuz algıyı ortadan kaldıracağına inanıyorum” diye konuştu.

Haber: Ozan YILDIRIM