Sanat Sokağı’nda düzenlenen açıklamada Emek Gençliği adına konuşan Nilüfer İlter,  “13 Aralık 1980’de, 17 yaşında idam edilen liseli Erdal Eren yoldaş, 12 Eylül zulmüne karşı direnişin bir sembolü oldu. Erdal, her milliyetten Türkiye halkının ve gençliğinin mücadele simgesi oldu. 12 Eylül’de Erdal’ı asanlar bir de Anayasa yazdılar. Ve 30 yıldır Türkiye halkları bu faşist 12 Eylül Anayasası ile yönetiliyor. Bugünün gençleri olarak bizler 12 Eylül darbesini doğrudan yaşamamış olabiliriz. Ama darbenin getirdiği baskıcı Anayasayı iliklerimize kadar hissediyoruz” dedi.

 

erdal_eren_ic.jpg

 

Hükümeti 12 Eylül Anayasasını değiştirmemekle eleştiren İlter, “Artık 12 Eylül darbesinin de, AKP hükümetinin baskıcı uygulamalarının da hesabı sorulmalıdır. Emperyalistlerin ve işbirlikçi burjuvazinin çıkarlarını savunan düzen partileri bunun hesabını soramaz. Ancak işçi sınıfı, ezilen halk ve gençlik birleştiğinde gerçekten hesap sorabilir” diye konuştu.

Açıklamada konuşan İHD Temsilcisi Avukat Barış Yıldırım da darbe dönemlerinde idam edilenlerin itibarlarının iade edilmesini istedi.