Bir süre önce ilçeye bağlı Yemişdere Köyü’ne giden Çemişgezek Kaymakamı Mehmet Güder, köyde yaşayan bedensel engelli Nazir Gündoğdu'yu evinde ziyaret etti. Vatandaşın tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olduğunun söylenmesi üzerine Kaymakam Güder, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde köyü ziyaret ederek engelli vatandaşa çok fonksiyonlu akülü tekerlekli sandalye hediye ederek gününü kutladı.

Engelli vatandaşların sosyal hayata entegre edilerek yaşam kalitelerinin yükseltilmesi için gayret ettiklerini aktaran Çemişgezek Kaymakamı Mehmet Güder, “Yakın zaman içerisinde Yemişdere köyümüze gelerek bedensel engelli Nazir Gündoğdu kardeşimizi evinde ziyaret etmiştik. Bu özel gün dolayısıyla tekrar kendisini ziyaret ettik. Kendisine günlük yaşamını kolaylaştırmak için çok fonksiyonlu tekerlekli sandalye hediye ettik. İlçe Kaymakamlığı olarak her zaman engelli vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu ve olmaya devam edeceğimizi belirtmek isterim. Engelli vatandaşlarımıza karşı duyarlılığın artmasını temenni ediyor, tüm engelli vatandaşlarımızın Dünya Engelliler Gününü kutluyor, aileleri ile sağlıklı ve mutlu bir yaşam geçirmelerini diliyorum" dedi.

Kaymakam Güder, engelli Nazir Gündoğdu’ya her ihtiyacı için kendisine gelmesini isterken, engelli vatandaşın kardeşi Hüseyin Gündoğdu da duyarlılığından ötürü Kaymakam Güder’e teşekkür etti.