Çarşı merkezde esnaf ve vatandaşları ziyaret eden Yılmaz’a vatandaşlar ilgi gösterirken, Alevi Dedeleri de Cemevi’nde onuruna veda yemeği düzenledi.

Cemevi bahçesinde düzenlenen veda yemeğine Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz’ın yanı sıra Alevi Dedeleri, Eski CHP’li Vekiller Hasan Güyüldar, Bekir Gündoğan ve vatandaşlar katıldı.

Alevi Dedesinin okuduğu deyişle başlayan yemekte konuşan Cemevi Başkanı Ali Ekber Yurt, Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz’ın Dersim için çok büyük bir kazanım olduğunu belirterek, “Her zaman kendisine sevgi ve muhabbetle bağlı kaldık. Müdürüm gibi insanların bu ülkede sayı olarak çok çok çok artması gerekiyor. Sayısının azalması Türkiye için kayıptır. Türkiye’deki barışın, kardeşliğin, hoşgörünün kaybıdır diye düşünüyorum” dedi.

Alevi Dedesi Rıza Aydın, Emniyet Müdürü Yılmaz’ı gönüllere uğurladıklarını söylerken, Dedelerden Hüseyin Erdoğan da Yılmaz için “Dersim Pirleri” isimli şiiri okudu.

Dedelerin konuşmasının ardından Emniyet Müdürü Yılmaz’a Hz. Ali’nin kılıcı olan Zülfikar hediye edildi. Kılıcı öperek alan Yılmaz da cemevi’ne bağlama hediye etti.

emniyet_ic-001.jpg

MÜDÜR YILMAZ’DAN DUYGUSAL KONUŞMA

Kendisi için düzenlenen yemekte son derece duygulandığı gözlenen Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz da duygusal bir konuşma yaptı.

Yılmaz, “Beni methettiniz. Bu methiyelere layık olduğumu çok düşünmüyorum. Belki olumlu tutum davranış sergilemişimdir size. Bu sadece bu uğurda vermiş olduğum gayrettendir. Buraya geldiğimin ikinci ayında kendimde ve arkadaşlarımda da fark ettim. Biz Aleviliği ya tanımıyoruz; tanıyoruz diyenler de yanlış tanıyor. Şuraya getiriyorum. Eğer sizi doğru tanısalar size başka türlü davranamazlar. Alevi cemaati bizim, devletin veya başkalarının kendilerine kötü davranılmasına hak edecek bir cemaat değildir. Çok bahtiyarım bir sürü taltif ödül vs aldım. Ama şuradaki atmosfer benim için fevkalade değerlidir. Ben yarın hak baki olduğunda; öldüğümde müsaadenizle bu atmosferi vesika olarak sunmak isteyeceğim. Rabbime diyeceğim ki Allahım affet. Ben şu ortamda senin habibin ve onun ehli beytini kollamaya çaba sarfettim. Beni bu yüzden affet. O yüzden tertip eden davet eden değerli dedelerimi hep anacağım. Benim de bir minik hediyem var. Bu hediyemle birlikte ben biliyorum, biz biliyoruz araştırdıkça öğrendik bu mekanlarda bin yıllardır hep dostluk, kardeşlik, birlik ve doğruluk çalındı bu sazlarla. Ben de ondan hissedar olmak istiyorum. İnşallah bundan sonra benim hediyemle dostluk birlik beraberlik ve doğruluk çalınır. Hakkınızı helal edin” dedi.

emniyet_ic1-001.jpg

Konuşmasının ardından Cemevi bahçesinde bulunan Pir Sultan Abdal Heykeli önünde dedelerle fotoğraf çektiren Müdür Yılmaz, daha sonra yemeğe katılanlarla vedalaşarak kendi aracıyla cemevinden ayrıldı.

Yılmaz’ın cemevinden ayrılması esnasında bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı.

Emniyet Müdürü Yılmaz’ın Salı günü kentten ayrılması bekleniyor.

3 yıldan bu yana kentte görev yapan Emniyet Müdürü Yılmaz, görev süresi boyunca polislere Alevilik konulu seminerler düzenlemesinin yanı sıra cemeviyle kurduğu sıcak ilişkilerle de gündeme gelmişti.