Bu alçakça saldırının barış umudumuzu karartmasına izin vermemek için tüm işçi ve emekçileri birleşmeye ve sesini yükseltmeye çağırıyoruz" diye kaydetti.

 

EMEP Bölge Örgütü adına açıklama yapan Mustafa Taşkale, Paris’teki katliamla Kürt ve Türk halklarının barış umuduna kurşun sıkıldığını söyledi.

 

Görüşme süreciyle canlanan savaşın son bulması ve müzakere ihtimalinin batıdaki Türk işçi ve emekçileri tarafından da destek gördüğünü belirten Taşkale  “Tam da görüşmelerin müzakereye dönüşmesi için somut adımlar atılması beklenirken, bu katliam sürecin zorluğunu en başından göstermiştir” dedi.

 

Hükümetin, katliama yönelik spekülasyon yapmak yerine katliamı aydınlatma göreviyle karşı karşıya olduğunu ifade eden Taşkale “Bu alçakça saldırının barış umudumuzu karartmasına izin vermemek için tüm işçi ve emekçileri birleşmeye ve sesini yükseltmeye çağırıyoruz. Bilinmelidir ki, yıllardır akan kan ve gözyaşının son bulması adına, bu tarihi süreci AKP’nin inisiyatifine terk etmemek, barış, demokratik çözüm ve eşitlerin kardeşliği için ‘taraf’ olmak, tarihsel bir sorumluluktur” dedi.