Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri adına Sanat Sokağı’nda düzenlenen ve HDP Dersim Milletvekilleri Edibe Şahin, Alican Önlü, Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul, siyasi parti, sendika temsilci ve üyelerinin katıldığı açıklamada konuşan Büro Emekçileri Sendikası (BES) Şube Yöneticisi Musa Kılıç, savaş ve çatışmaların en ağır bedelini emekçilerin ödediğini söyledi.

baris_ic-006.jpgSon süreçte yaşanan çatışmalara değinen Kılıç, “Suruç katliamı olduğunda, bu ülkenin genç kadın ve erkeklerinin yaşamını hunharca kaybetmelerine hep beraber tanık olduk. Varto’da, Silvan’da, Dersim’de, Cizre’de, Sur’da, Hakkari’de ve diğer tüm merkezlerde bir telefonla sıkıyönetim ilan eden mülki amirleri gördük. Çatışmalı ortamlarda ve savaşta dahi uluslararası sözleşmelerde hastanelere, ambulanslara ve sağlık emekçilerine dokunulmaması garanti altına alınmış olunmasına rağmen, kafasına silah dayatılan, öldürülen sağlık emekçilerine tanık olduk. Daha dün basın emekçilerinin silah ve dipçik zoruyla haber almalarının engellendiğine, kışlaya çevrilen hastanelere ve okullara şahit olduk. Ölü bedenlerin dahi insanlık dışı, vicdanları kör eden işkencelere maruz bırakıldığına tanıklık ettik, ediyoruz. Çocuklarını buzdolabında saklayan, sabaha kadar ölü kızının bedenini koynunda saklayan anneleri gördüğümüzde artık kelimeler kifayetsiz, duygular tarifsiz kaldı. On sekiz bin lirası olmadığı için, oğlunun cenazesinde evladından af dileyen asker annelerine tanık olduk” dedi.

Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yollarla çözülmesi gerektiğini kaydeden Kılıç, “Bizler DİSK, KESK; TMMOB, TTB’li emekçiler olarak, akıtılan kardeş kanının son bulması, daha büyük acılar yaşanmamasının önüne geçilmesi için dün olduğu gibi bugün de görev ve sorumluluk almaya hazırız” diye konuştu.

10 Ekim tarihinde Ankara’da düzenlenecek olan mitinge de katılım çağrısında bulunan, BES Şube Yöneticisi Musa Kılıç, “Bunun için 10 Ekim 2015 Cumartesi günü “Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi” şiarı ile Ankara’da bu ülkenin bütün demokrasi güçleri ile birlikte, yüreği barıştan yana atan herkesi Emek, Barış ve Demokrasi mitingine davet ediyoruz. Ankara’da emekçiler ve ezilenler olarak buluşup sözlerimizi ve yüreklerimizi bir edelim ve zalime karşı mücadelemizi dünyaya duyuralım” şeklinde konuştu.