MUNZUR SU A.Ş. YÖNETİM KURULUNA ZORUNLU YANIT başlığıyla yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

Bilindiği üzere Munzur Su’da uzun zamandır sendikal hakları için işletme yönetimiyle işçiler arasında süren TİS (Toplu İş Sözleşmesi) görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlanmış ve işçiler üretimi durdurarak greve başlamışlardır. İşçilerin bu süreçte haklılığı asla tartışma götürmez bir gerçektir. Munzur Su Yönetim Kurulunun basına yaptığı son açıklamada, Partimizin işletmeyi asılsız ve yalan bilgilerle kamuoyunda hedef gösterdiğini ve işletmenin üretime ara vermesinde en büyük aktör olduğunu ifade etmektedirler. Bu Konuda sadece şunu belirtmek istiyoruz ki; kimin yalan ve yanlış söylemlerle halkı yanılttığını gelin kamuoyu önünde yüzleşerek konuşalım. Ortada bir yalandan söz edilecekse yalanın sahipleri, yıllardır işçilere vaatler vererek onları oyalayanlardır.

Dersim Halkı Partimizi her alanda almış olduğu doğru ve dürüst tutumuyla çok iyi tanır.  Dersim’de FEDAŞ, Dev Sağlık İş, vb. iş kollarında işçiler sendikal hakları için direnirken de partimiz bugün olduğu gibi işçilerin haklı davasının yanında yer almıştır. Dolayısıyla ifade ettikleri gibi işçilerin haklı davasının yanında olmak Munzur Su AŞ’ye yönelik özel bir tutum değildir. Bu İşçi sınıfının partisi olmanın gereğidir. Meseleyi çarpıtmanın ve hedef şaşırtmanın bir anlamı yoktur.

Değerli Halkımız!

Bilinmelidir ki bu sürecin tıkanmasının tek bir nedeni vardır. O gerçek de şudur; Munzur AŞ Yönetim Kurulunun İş yerine sendikanın girmesini istememesidir. Diğer tartışma konuları her iki taraf bakımından aşılmıştır. Toplu Sözleşmenin bütün maddeleri işçiler tarafından kabul edilmiş ancak bunun sendikayla birlikte imzalanması gerektiği söylenince, Munzur AŞ “hayır olmaz” demiştir. Dersim’in tek fabrikasına sendika giremez diye bir kural mı var. Bunun adı sendika düşmanlığı değil de nedir.

Şimdi buradan doğru bakarsak, bütün Dersimliler size sormazlar mı hani siz demokrasiden, insan haklarından, örgütlü toplumdan yanaydınız, hani siz yıllardır bu alanda bedel ödemiş bir halka destek olmak için geldiniz, hani siz diğerlerinden çok farklıydınız. On yıldır işçileri asgari ücrete mahkûm ettiğinizi bir yana bırakalım, peki şimdi neden işçilerin en demokratik ve insani hakkı olan sendika hakkına karşı çıkıyorsunuz. Alın teriyle küçük paylarını buraya koymuş ortaklara sesleniyoruz;  çalıştığınız işletmelerde aynı tutumla karşılaşınca siz ne yapardınız. Munzur Su işçileri insanca ve onurlu yaşamanın gereğini yapmıştır.

Munzur AŞ “fabrikayı kapatırız, iş adamları bir daha yatırım yapmaya gelmez” gibi söylemlerle aba altında sopa göstereceğine, Dersim’de yıllardır mücadele eden sendikaların, siyasi partilerin, demokratik kitle örgütlerinin çağrısının gereğini yapmalıdır.

Partimiz bu vesileye bir kez daha halkımızı işçilerin haklı davasının yanında olmaya ve sahiplenmeye çağırıyor.