Tunceli Belediyesi Konferans Salonu’nda bu amaçla düzenlenen toplantıya, İl Başkanı Mustafa Taşkale, yöneticiler ile partililer katıldı.

“Savaşa Dur de, Demokrasi için birleş” pankartının asıldığı toplantıda konuşan Emek Partisi İl Başkanı Mustafa Taşkale, siyasal gelişmelerin yoğunlaştığı günlerden geçildiğini belirterek, “Özellikle bölgede bir savaş üssü haline getirilmeye çalışılan topraklarda yaşıyoruz. Bir taraftan Kürecik’te kurulan radar üssü, İzmir’de NATO karargahı ve son alarak Patriot füzelerinin üç ilimize kurulmasıyla adeta savaşın merkezi haline getiriliyoruz. Bunun faili olan AKP hükümeti bizleri tüm bu hazırlıkların barış ve huzurumuz için olduğu yalanına inandırmaya çalışıyor. Ancak bizler çok iyi biliyoruz ki bu silahlanma atağının amacı emperyalist güçlerin bölgede kurmaya çalıştıkları hakimiyeti güçlendirmektir. Amaç İsrail’in güvenliğini artırmak, Suriye ve İran’ı hedefleyen bir saldırı planının adımlarını oluşturmaktır. Bu saldırı planından halkların çıkarı yoktur, olamaz. Alevi, Sünni Türk Kürt hiçbir inanç ve halkın çıkarı yoktur. Çıkarı olan tek kesim ABD ve batılı emperyalist güçlerdir” dedi.ü

emep_ic.20130203180927.jpg

Yaşanan bu politikalara karşı mücadele çağrısında bulunan Taşkale, “Bu önemli dönemde bizlere ve tüm emek ve demokrasi güçlerine düşen görev bu sürecin çözüme doğru ilerletilmesi için mücadeleyi yükseltmektir. Partimiz önümüzdeki dönemi barış mücadelesinin yükseltilmesi için özenle ele alacak ve çözümün ancak halkın mücadelesiyle kazanılacağının bilinciyle çalışmalarını yoğunlaştıracaktır” diye konuştu.

Suriye vesilesiyle mezhep çatışmalarının kışkırtılmasından kaygı duyduklarını ifade eden Emek Partisi İl Başkanı Mustafa Taşkale, “Ancak bu baskı ortamı, eğitim sistemi başta olmak üzere tüm yaşantımızda ilimizin de tamamına yakınını oluşturan Aleviler için hayatı gittikçe daha zor hale getirmektedir. Zorunlu din dersleri başta olmak üzere diyanet işleri ve laisizme aykırı tüm yapı ve kurumların lağvedilmesi demokrasi için olmazsa olmazdır. Bu nedenle çalışmalarımızın ve demokrasi mücadelesinin önemli bir bölümünü Aleviler üzerindeki baskıların kaldırılması ve gerçek laiklik gerçek demokrasi mücadelesi oluşturacaktır.

Bu dönem partimiz çalışmalarını barış ve demokrasi mücadelesinin büyütülmesi için yoğunlaştıracaktır. Bu kapsamda kadınların, gençlerin taleplerinden çevre mücadelesine tüm alanlarda mücadeleyi yükseltmek için Dersim halkını birlikte mücadeleye çağırıyoruz” dedi.