Fırat Kalkınma Ajansı 2015 Yılı İkinci Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısı Elazığ Balada Otelde 24-25 Aralık Perşembe ve Cuma günleri gerçekleştirilecek.

Perşembe Günü saat 10.30’da başlayacak toplantıda Kalkınma Kurulu bünyesinde oluşturulmuş komisyonlar dâhilinde çalıştaylar düzenlenecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop; Kalkınma Kurulu içerisinde, 2010 yılı içerisinde oluşturulmuş Sosyal Yapı, Altyapı ve Çevre, Tarım, Turizm ve Sanayi Komisyonları ayrı ayrı masalarda eş zamanlı şekilde çalıştaylar yapılacağını ifade ederek “Komisyon çalıştaylarında Ajansın ilgili alandaki destek ve faaliyetleri derinlemesine analiz edilecek, çalıştaylar TÜBİTAK TÜSSİDE’nin moderatörlüğünde, ortak akıl platformu kavramı çerçevesinde yürütülecek, Ajans uygulamalarına yönelik tavsiye kararlar alınacaktır” dedi.

Fırat Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı ve Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek ise Malatya, Elazığ, Bingöl ve Dersim illerinden tüm kurul üyelerini toplantıya davet ettiklerini belirterek;  “Ajansımızın gerek mali destekler, gerekse diğer hizmet ve faaliyetlerini etraflıca masaya yatırmak ve öneriler geliştirmek üzere 2 gün süreli bir toplantı kurguladık. Bu toplantıda ortaya çıkacak görüş ve öneriler destek ve hizmetlerimize ışık tutacaktır” diye konuştu.