Ekmekci mesajında şunları kaydetti:

Dünya'da birçok ülkede hızla yayılan (Covid-19) Koronavirüs salgını nedeniyle ülkemizde alınan tedbirler doğrultusunda bizler de Tunceli Milli Eğitim ailesi olarak eğitim- öğretim sürecini uzaktan eğitim şeklinde gerçekleştirmekteyiz.

Uzaktan eğitim, zamandan ve mekandan tamamen bağımsız bir şekilde öğrencinin ve öğretmenin okula ya da eğitim verilecek sınıfa gelme zorunluluğu olmaksızın mevcut var olan bilgisayar teknolojileri vasıtası ile tamamen sanal ortamda canlı, görüntülü, sesli olarak derslerin işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar izleyebileceği ve görüntüleyebileceği, günümüz şartlarında eğitim ve öğretimin hızla bilgisayar ortamında geçtiği akılcı, çağdaş, yenilikçi bir eğitim sistemidir.

Uzaktan Eğitim, yıllardır ileri düzey gelişmiş ülkelerde uygulanan ve en yeni ölçme ve değerlendirme metotları kullanılan, modern donanıma sahip bir eğitim sistemidir. Elbette hiçbir zaman yüz yüze eğitimin yerini doldurmayacaktır ama bu zorlu şartlarda alternatif olarak kullanmak durumundayız.

Tunceli Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizler de Bakanlığımızın talimatları üzerine koronavirüs salgınına dair önlemler alıp öğretmen ve personelimizin evden çalışmalarına imkan vermekteyiz. Bu süreçte birbirimizle olan iletişim ve bağlantıları sağlamak için gerek Şube Müdürlerimiz gerek personelimiz gerekse öğretmenlerimizle online toplantı programları üzerinden 100 kişiye kadar toplantı, bilgilendirme vb çalışmalarımızı ücretsiz olarak sürdürmekteyiz. Bugün sırasıyla Şube Müdürlerimiz, Okul Müdürlerimiz ve ardından öğretmenlerimizle olmak üzere bahsettiğim program üzerinden üç farklı toplantıyı online olarak gerçekleştireceğiz.

212.jpg

Ülkemizde ve Dünya'da değişen koşullara karşı öğrenci ve velilerimizin olumsuz etkilenmelerine engel olmak, yaşadıkları stres ve endişe durumlarıyla baş etmelerini sağlamak için ileriki süreçlerde paylaşmak adına Rehberlik ve Araştırma Servisimizin işbirliğiyle bir program hazırlığı içerisindeyiz.

Ülkemizde eğitimin aksadığını hissettiren bir yapı varmış algısının aksine bilinmesi gereken önemli bir nokta şu ki, uzaktan eğitimin doğru kullanılması durumunda birçok avantajı vardır. Uzaktan eğitim, öğrenci merkezlidir. Fırsat eşitliği sunar. Fiziksel engelli öğrencilere eğitim olanağı sağlar. Geniş öğrenci kitlesine eğitim hizmeti sunabilen bir eğitim sistemidir. Zaman ve mekandan bağımsızdır. Coğrafi ve bölgesel engelleri ortadan kaldırır. Gelişmiş araçlarla ders işleme imkanı sağlar. Geleneksel eğitimden yararlanamayan kişiler için vazgeçilmezdir. Eğitim ve Öğretim ortamına 7/24 erişim olanağı sağlar. Her bir öğrencinin kendi öğrenme hızında öğrenim görmesine imkan sağlar. Bilgiye hızlı ve kolay bir şekilde erişme imkanı sağlar. Yüz yüze eğitimde gereken ulaşım, barınma, konaklama, beslenme gibi ek harcamaları ortadan kaldırır. Uzaktan Eğitim mekandan bağımsız olması yönüyle öğrencilerin internet erişimi olan herhangi bir yerden istedikleri kalitede eğitim almalarına olanak sağlar. En iyi akademisyen ve öğretmenlerle en ücra yerdeki öğrenciyi, öğretmeni ve veliyi buluşturmaktadır. Okullar arası başarı farkını azaltacak ve eğitimde fırsat eşitliğini sağlayacaktır.

ekmekci.jpg