22-26 Şubat 2016 tarihleri arasında "Dersim'de (Tunceli) Tarımsal Kalkınmanın Ön Çalışma Grubu" öncülüğünde, Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün katkılarıyla Kestel Hacı Bektaş-ı Veli Derneği ve Cemevi'nin ev sahipliğinde, Bursa'nın Kestel ilçesinde gerçekleştirilen "Fidanlarda ve Meyve Ağaçlarında Uygulamalı Budama ve Aşılama Eğitimi"ni değerlendiren Pülümür Dereboyu Köyü Muhtarı Hayri Doğan, eğitimin katılımcılar açısından son derece verimli geçtiğini söyledi.

Muhtar Hayri Doğan, “Eğitim sürecinde doğru sandığımız yanlışları görme şansımız oldu. Eğitimcilerden budama, aşılama, fidan dikme ve fidanı sökme konularında önemli bilgiler alma şansımız oldu” dedi.

Bu tür eğitim çalışmalarının daha çok gençlere yönelik düzenlenmesinin önemine değinen Muhtar Hayri Doğan, “Bu eğitimlere gençlerin katılması daha doğru olur kanaatindeyim. Böylece onları da üretime dahil edebiliriz” diye konuştu.

Dersim’de meyveciliğin önemli bir geçim kaynağı olabileceğini ifade eden Pülümür Dereboyu Köyü Muhtarı Hayri Doğan, “Bunun için de öncelikle kooperatifleşmek lazım. Bunun öncülüğünü Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yapabilir. Pülümür’ü örnek vermek gerekirse ilçemizde kestane, kiraz, ceviz yetiştirilebilir. Rakım buna müsait” şeklinde konuştu.

Köyünde ceviz, kayısı, kiraz, armut, ıhlamur ve kestane yetiştirdiğini ifade eden Doğan, meyve yetiştiriciliğinin arıcılar için de önemli bir nimet olduğunu sözlerine ekledi.