Eğitim alanındaki asimilasyon politikalarına karşı birçok Alevi Kurumu tarafından düzenlenen merkezi "dayanışma ve birlik mitingi" ile yüz binlerce Alevi, Kürt, Çerkez, birçok etnik ve dinsel grup ile eğitim emekçileri 8 Şubat Kadıköy Meydanı’nda bir araya gelecek. Dersim Halk Meclisi, gerçekleşecek olan kitlesel mitinge destek amaçlı basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan DBP Dersim İl Eş Başkanı Ergin Doğru, Dersim’de 8 Şubat tarihinde yürüyüş gerçekleştirileceğini, 9-10 Şubat’ta öğrencilerin dersleri boykot ederek eğitimdeki gerici zihniyete karşı yanıt verileceğini söyledi.

8 Şubat’ta İstanbul’da gerçekleştireceği mitinge destek amaçlı Dersim’de yapılacak programa ilişkin Dersim Belediye Konferans Salonu’nda basın toplantısı düzenledi. Dersim Belediye Eş Başkanı Nurhayat Altun’un da bulunduğu açıklamada konuşan EMEP Dersim İl Başkanı Mustafa Taşkale,  AKP hükümetinin eğitim alanına yönelik aldığı kararları kınadıklarını, AKP’nin eğitim ile ilgili aldığı kararlarıyla birlikte kendi egemen zihniyetini bir kez daha ortaya koyduğunu ifade ederek, Türkiye’de yaşayan diğer mezhepler özellikle bunların başında gelen Alevilerin yok sayıldığını belirtti.

Ardından konuşan DBP Dersim İl Eş Başkanı Ergin Doğru ise, AKP’nin yaşamegitim_ic-004.jpgın her alanına müdahale ederek aslında kendi istediği sistemi ve ideolojiyi geliştirmeye çalıştığını, ülkenin farklı renklerini yok sayan AKP zihniyetine karşı mücadele yürütüleceğinin altını çizdi.

8 Şubatta İstanbul’da yürütülecek mitinge destek amacıyla saat 12’de Sanat Sokağı’nda bir araya geleceklerini belirten Doğru, “Şimdiden tüm velilerimize ve Dersimlilere buradan çağrıda bulunuyoruz. 9-10 Şubat’ta okullar boykot edilmelidir. Derslere girilmemelidir bu şekilde AKP’nin gerici zihniyetine karşı bir yanıt verilmelidir” dedi.

9 Şubat saat 12’de ise Yeraltı Çarşısı üzerinde Dersim’in kendi mitingini gerçekleştireceğini söyleyen Doğru, tüm duyarlı yurttaşları eğitim üzerinden yapılan dayatmalara son verilmesi için mücadelenin yükseltilmesi için yaptığı çağrıyı yeniledi.