Eğitim Sen Tunceli Şubesi üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Şener Seven’in sendika üyelerine baskı uyguladığını, Eğitim Bir Sen’li üyeleri kayırdığını ileri sürerek Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamada konuşan Eğitim Sen Şube Başkanı Hasan Ölgün, Türkiye’de eğitim öğretim alanında yaşanan sıkıntılara değindikten sonra, ilde bu alanda yaşanan sorunlara ilişkin şunları kaydetti: “İlimizde de 2013-2014 eğitim öğretim yılını değerlendirirken Türkiye’de ki mevcut tablodan ayrı tutmak mümkün değildir. Eğitim çalışanlarının büyük bir emeği ve fedakarlığına rağmen eğitimin ve eğitimcilerinin sorunlarına ciddi çözüm imkanı sağlanmamıştır. Okulların fiziki koşullarından eğitimcilerin norm fazlası durumuna kadar bir çok sorun çözüm beklerken ne yazık ki 2013-2014 eğitim öğretim yılı Dersim’de Eğitim Bir SEN’in kadrolaşma yılı olmuştur. Dersim’in eğitim öğretim sorunları ile ilgili hiçbir politikası olmayan Eğitim Bir SEN’in tek derdi ilgili kadrolara kendi üyelerini atamak yada görevlendirme peşine düşerek rant yemek için koşuşturmak olmuştur.

egitimsen_ic-002.jpg

Bu kadrolaşmanın mimarı da Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Şener Seven olmuştur. Çalışma bürosunu adeta mevcut sendikanın bürosu olarak kullanmış ve kullanmaya devam etmektedir. Konumu gereği tarafsız olması gereken Seven adeta gizli il milli eğitim müdür pozisyonunu devam ettirmektedir. Eğitim Bir SEN’in Pertek Termal Otelde üyeleriyle (bu toplantının müdür atamaları ile ilgili olduğu iddiaları var) yaptığı toplantıya katılarak görevini suiistimal etmiştir. Eğitim SEN üyeleriyle ilgili soruşturmalarda yanlı tutumu ile bilinen SEVEN hakkında bu toplantıya katılması ile ilgili şimdiye kadar herhangi bir idari soruşturmanın açılmaması kabul edilecek bir durum değildir. Göreve geldiği günden bugüne kadar taraflı tutumu, eğitim emekçilerine karşı baskıcı yaklaşımı ve özellikle Eğitim SEN üyeleri hakkında yapılan soruşturmalarda yasalara rağmen ceza vermek için adeta çırpınıp duran Ahmet Şener’e karşı ilimizde eğitim emekçilerinde büyük bir tepki oluşmasına rağmen ilgili makamların korumacı ve kollayıcı tutumu eğitimde çalışma barışına büyük darbe vurmaya devam etmektedir. Ahmet Şener SEVEN’in bu dokunulmazlık zırhını yandaş sendikanın adeta fiili başkanı gibi davranmasından elde ettiği açık ve nettir. Ahmet Şener SEVEN’in adeta Dersimliler ve Dersim’de ki eğitim çalışanlarına karşı bu kadar art niyetli tutumuna yönelik rahatsızlığı ilgili makamlarla görüşüp iletmemize ve alanlara çıkıp ifade etmemize rağmen halen bu makamda tutuluyor olması eğitim çalışanlarında ciddi rahatsızlık yaratmaya devam etmektedir. İlgili makamlara soruyoruz Eğitim Bir SEN üyelerinin soruşturma dosyalarında korumacı davranan ama Eğitim SEN üyeleri ile ilgili soruşturmaları ise en ince ayrıntısına kadar inceleyip nerede ceza veririm niyetinde olan Ahmet Şener SEVEN’i daha ne kadar koruyacaksınız? Çalışma bürosunu Eğitim Bir SEN’in adeta ofisi gibi kullanmasına ne kadar sessiz kalacaksınız? Dersimlilere ve Eğitim SEN üyelerine karşı bu kadar art niyetli davranan Ahmet Şener SEVEN’in çalışma barışına daha büyük zarar vermesine ne zamana kadar müsaade edeceksiniz? Önümüzdeki günlerde yapılacak okul müdürü atamalarında Eğitim Bir SEN’in fiili başkanı gibi hareket eden Ahmet Şener SEVEN ne kadar belirleyici olacaktır? Ahmet Şener SEVEN’in 2013-2014 eğitim öğretim yılında eğitimcilerin gündemini anti demokratik uygulamaları ile meşgul etmesine 2014-2015 eğitim öğretim yılında da göz yumacak mısınız?

Bizler artık bu durumun bir an önce gündemimizde çıkmasını istiyoruz. Millî Eğitimde her yıl yaşanan kadro değişikliklerin bir an önce son bularak Dersim’in eğitimin ve eğitimcilerinin sorunlarının çözümüne yoğunlaşıldığı günleri yaşamak istiyoruz. Yarattığı sorunlarla eğitimde sorun olan kişilerin gündemlerimizi meşgul edilmesini istemiyoruz. Ayrımcı ve kayırıcı siyasetle Dersim’de eğitimin sorunlarının çözülemeyeceğini aksine daha büyük sorunlar yaratacağının bilinmesini istiyoruz. Önümüzdeki günlerde atamaları yapılacak okul müdürü atamalarında Eğitim Bir SEN’in referansına göre yapılacak atamaların çalışma barışına büyük darbe vuracağını ve bunu da kabul etmeyeceğimizi, demokratik tepkilerimizi göstereceğimizi belirtmek istiyoruz. Temel ilke olarak savunduğumuz ve okullarda da hayata geçirdiğimiz “Kendi yöneticimi kendim seçiyorum” kampanyamızla pratikleştirdiğimiz idareci seçimlerinin örnek alınarak atamaların şeffaf ve demokratik bir şekilde belirlenmesini istiyoruz. Herkesin ortak amacının Dersim’de eğitimde çalışma barışının sağlanması ve sorunların çözümü olmalıdır. Ortaklaşmanın Dersim’in eğitimin sorunlarının çözümünü kolaylaştıracağını bilinmesini istiyoruz. Aksi tutumun sorunları daha da derinleştireceğini kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Kadrolaşma ve rant yeme derdinde olanların Dersim’de eğitimin sorunlarının çözümünde hiçbir rollerinin olmayacağını tam tersine sorun yaratarak öğrencilerimizin geleceğine ciddi darbeler vuracağını tüm Dersimlilerin bilmesini ve Milli Eğitimde yaşanan bu duruma karşı duyarlı olmalarını bekliyoruz.”

Açıklamanın ardından Eğitim Sen üyeleri, 5 dakikalık oturma eyleminin ardından sessizce dağıldı.