Eğitim Sen Dersim Şubesi tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirildi.

 

Şube Başkanı Hasan Ölgün tarafından yapılan açıklamada, Milli Eğitim Temel Kanununda yapılan değişiklikle, Milli Eğitim ve birçok konuda kadrolaşmanın önünü açtığını söyledi.

egitim-sen_ic-001.jpg

 

Kadrolaşmanın siyasi tercihlere göre yapıldığını ve Eğitim Bir Sen ve Memur Sen’lilerin tercih edildiğini belirten Ölgün, “Hiçbir liyakat ve beceri esas alınmadan yapılan atamalarla eğitim ciddi darbe almaktadır. Bu yasaya dayanarak okul müdürlerinden görev süresi 4 yılı dolduranlar görevden alınacaktır. 14 Haziran’da görev süreleri bitecek olan okul müdürlerinin ataması, milli eğitim müdürünün teklifi valiliğin ataması ile gerçekleştirilecektir. Bu durum kadrolaşmanın açık bir ifadesidir. Çünkü burada esas alınacak olan yine yandaş sendikanın listesi olacaktır. Çalışma barışına darbe vuracak bu anti demokratik atamaların eğitime hiçbir katkısı olmayacaktır. Bir önceki atama yönetmenliğini aratır durumda olacaktır. Eğitim Sen, olarak buna karşı olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Yıllardan beridir savunduğumuz “kendi yöneticimizi kendimiz seçelim” ilkesinin en demokratik bir yönetim olduğunu kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Eğitimin bileşenleri olan öğretmenler, hizmetliler ve memurlar, öğrenciler, veli ve veli temsilcilerinin seçimi ile belirlenen idarecilerle eğitimde çalışma barışı sağlanacak, başarı artacaktır. Diğer yöntemler siyasi idarenin baskısı altında olacaktır. Bu temel de EĞİTİM SEN olarak bu doğru yöntemin pratiğinin mümkün olduğunu göstermek için 5-8 Mayıs tarihleri arasında okullarda ve diğer işyerlerinde seçimler yaptık. Bu seçimler sonucunda belirlenen eğitimcilerin listesini İl Milli Eğitim müdürlüklerine teslim ediyoruz. Buradaki amacımız kendimize yakın insanların atamasını istemek değil, iş yerinin idaresine dayalı seçimin en demokratik yöntem olduğunu göstermektir. Umuyoruz ki İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu demokratik yöntemi esas alır” dedi.

 

Eğitim Sen olarak ilin eğitim sorunlarının çözümü konusunda her türlü diyaloga açık olduklarını dile getiren Ölgün, “İlimizde Milli Eğitim Müdürlüğünde son hızıyla devam eden kadrolaşma Pertek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne yapılan son atama ile iyice ayyukaya çıkmıştır. Eğitim BİR SEN temsilcisinin Pertek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atamasının yapılması ile bizlere gösterdiği gibi tüm kadrolar eğitim BİR SEN üyesi, Elazığ ve Bingöl kimlikli olanlarca doldurulacaktır. Bu biz Dersimlilere ve Dersimli Eğitim Emekçilerine açıkçası büyük bir hakarettir. Bizlere şunun mesajını vermektedirler, siz Dersimliler beceriksiz insanlarsınız. Bu işleri sadece Eğitim BİR SEN üyesi ve Elazığ ile Bingöllüler yapabilirler. AKP İl Başkanlığını Dersimlilere hakaret içeren bu uygulamalara sessiz kalmaları da manidardır. Dersim’de ki tüm kurumlar Elazığ ve Bingöllülerin arka bahçesi konumuna getirilmiştir.

 

Şunu açıkça ifade etmek istiyoruz. Bu anti demokratik uygulamalara sessiz kalmayacağımızı ve KESK Dersim Şubeler Platformunda yetkili organlarımızla alacağımız eylem kararları ile ciddi tepkilerimizi göstereceğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz. İki dönemdir il milli eğitim müdürleriyle ilimizin eğitim öğretim sorununu çözme konusunda yakaladığımız olumlu diyalog ne yazık ki darbe yemiştir. Bu anti demokratik uygulamalara ARTIK YETER diyoruz. İlimizdeki gerici ve milliyetçi kadrolaşmaya hayır diyoruz” diye konuştu.