İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan Eğitim Sen Dersim Şubesi üyesi yüzlerce eğitim emekçisi adına açıklamayı Şube Başkanı Hasan Ölgün okudu.

İl Eğitim Denetmenleri Başkanı Ahmet Şener Seven’in göreve geldiği günden bu yana yandaş sendikanın yöneticisi gibi davrandığını belirten Ölgün, “Hukuk ve adalet ilkelerini adeta hiçe sayarak yaptığımız eylem ve etkinlikleri yasa dışıymış gibi göstererek soruşturmalarla gözdağı vermek istemektedir. 4-5 ve 17 Haziran 2013 tarihinde yapmış olduğumuz grev eylemine katılan Diyapağa İlkokulu öğretmenleri hakkında, yönlendirilmiş bir veli tarafından yapılan şikayeti soruşturmakla görevlendirilen İl Eğitim Denetmenleri Başkanı Ahmet Şener Seven, sendikaların almış olduğu eyleme katılmanın suç olmadığı ve bu konuda mahkeme kararlarının olduğunu bilmesine rağmen soruşturma açılması yönünde görüş belirterek art niyetini göstermiştir. Bu karara üyelerimizin yapmış olduğu itiraz bölge idare mahkemesi tarafından haklı bulunarak bu art niyetli kararın hukuksuzluğunu göstermiştir. Biz Ahmet Şener Seven’in bunu bilmemesinin mümkün olmadığını biliyoruz” dedi.

Seven’in açılan soruşturmalarla skandal kararlara imza attığını vurgulayan Ölgün, “Tam bir hukuk skandalı olan ve görevini kötüye kullanan Ahmet Şener Seven hakkında her türlü hakkımızı arayacağımızın bilinmesini istiyoruz. Bu son skandaldan sonra Ahmet Şener Seven derhal bu görevinden ayrılmalıdır. Yandaş sendikada yöneticilik yapacaksa bu görevinden ayrılıp burada görev alabilir. Ama görev yaptığı makamın yetkilerini kötü niyetli kullanarak sendikamız üyelerine yönelik ayrımcılığına karşı bundan sonra da tepkimizin devam edeceğini kamuoyunun bilmesini istiyoruz. Görev aldığı her yerde insanlara üstten bakan tavırlarıyla insanlara hükmetmeye çalışan Ahmet Şener Seven, her yede çalışma barışına büyük darbe vurmaktadır. Daha önce yaptığımız basın toplantısında Ahmet Şener Seven’in uygulamalarından ve taraflı tutumundan duyduğumuz rahatsızlıkları ve kaygılarımızı paylaşmamıza rağmen ilgili makamların bunu görmemezlikten gelmesinin de bu son skandalda büyük payları vardır. Sendika üyemiz olan bir eğitimciyi üye değil diye ısrar ederek cezasının onanmasını sağlamasından sonra rengini açıkça belli ederek bir yerlere mesaj vermek istemiştir.

egitimsen_ic-001.jpg

Bu tutumlarından sonra eğitim çalışanları nezdinde tarafsızlık ilkesini yitirdiği için o makamı derhal bırakmalıdır. Çalışma barışına büyük darbeler vuran bu kararlardan sonra bundan sonraki süreçte her türlü demokratik tepkimizin devam edeceğinin bilinmesini istiyoruz” diye konuştu.

Ölgün’ün açıklamasının ardından bir süre müdürlük önünde alkış ve sloganlarla Seven’i protesto eden eğitim emekçileri daha sonra sessizce dağıldı.