Açıklamanın ardından öğrenci ve akademisyenler tarafından toplanan ilaçlar, Kobani’ye gönderilmek üzere hazırlanan kutulara dolduruldu.

Eğitim Sen Üniversite Temsilciliği’nin çağrısı üzerine Mühendislik Fakültesi önünde bir araya gelen yüzlerce kişi üzerinde “Kobane 21. Yüzyılın Umudu, Cesareti ve Direnişidir” pankartıyla kampüste bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüşün ardından düzenlenen basın açıklamasında konuşan Eğitim Sen Üniversite Temsilcilerinden Mehmet Aşkın, Kobane’de halkların direnişini temsil eden insanlık onurunun yanında taraf olduklarını söyledi.

egitimsen_ic-003.jpg

IŞİD’in saldırılarını kınayan Aşkın, “IŞİD, halkların inancına, yaşam tarzıma müdahale eden, üretime, tarihe ve yarattığı tüm maddi ve manevi değerleri yok etmek üzerine kurulu vahşi bir örgüttür. IŞİD saldırılarının Kobane’ye barbarca yönelmesini nedeni orada inşa edilen yeni yaşam modelidir ki bu yaşam modeli bir ırkın, inancın ya da cinsiyetin üstünlüğü üzerine değil insanlık onuru üzerine kuruludur. Kobane’de yaşanan bir ölüm kalım savaşıdır ve bu savaşta Kobane’de direnenlerin ellerindeki silahlar tankları ve toplarıyla düşmanı durdurmaya yetmeyebilirdi ancak çelikten bir irade halkların en büyük silahıydı. Bu irade çetelere günlerce kahramanca direnmiş ve sivil halkı güvenli bölgelere taşımıştır. Bu irade çevresindeki herkesi öylesine büyülemiştir ki dünyanın her yanında halklar bu direnişi, Ortadoğu’da demokratik bir yaşam modelinin umudu olduğu için büyük bir saygıyla karşılamıştır” dedi.

Kobani’nin 21. Yüzyılda umudun, cesaretin ve direnişin adı olduğunu ifade eden Aşkın, “Biz de Dersim Üniversitesi olarak eşit ve özgür bir yaşamı var etmeye çalışanlara elimizden gelen her türlü katkıyı sunacağımızı, yaşam ve sağlık hakkını sonuna kadar destekleyeceğimizi bir kez daha kararlılıkla ifade ediyoruz. Bu doğrultuda kendilerini var edebilmek için yaşamla ölüm arasındaki sınırda yaşayan Kobane Halkının en temel ilaçlara ulaşabilmelerine bir nebze olsun katkıda bulunabilmek için bu etkinliği başlatmış bulunuyoruz. Ayrıca etkinliğimiz diğer toplumsal kesim ve yapılara örnek oluşturması umudu ve beklentisi içindeyiz” diye konuştu.

Açıklamanın ardından öğretim üyeleri ve öğrenciler tarafından toplanan ilaçlar, Kobani’ye gönderilmek üzere hazırlanan kutulara kondu.