İl merkezinde bulunan Ticaret Meslek Lisesi müdürünün eğitimcilere uyguladığı baskı ve mobbingi Milli Eğitim Müdürü’ne sözlü ve yazılı iletmelerine rağmen gerekli işlemlerin yapılmamasını Eğitim-Sen Dersim Şube üyeleri tarafından protesto edildi. Eğitim-Sen Dersim Şube Sözcüsü Hasan Ölgün, okul müdürünün, “Biz yabancıyız ‘Tunceliler’ bize faşizan baskılar uyguluyor” diyerek okulda gerçekleştirilen anti demokratik uygulamaları siyasi bir gerginliğe dönüştürmeye, eğitim emekçilerini kutuplaştırmaya çalıştırdığını ve çalışma barışına ciddi darbe vuracağını ifade etti.

Ölgün, okuldaki baskıları il milli eğitim müdürü ile görüşen eğitimcilerden birini odasına çağıran okul müdürünün, “Biz yabancıyız ‘Tunceliler’ bize faşizan baskılar uyguluyor” diyerek okulda gerçekleştirilen anti demokratik uygulamaları siyasi bir gerginliğe dönüştürmeye, eğitim emekçilerini kutuplaştırmaya çalıştırdığını ve çalışma barışına ciddi darbe vuracağını ifade etti. Okulda sorunu çözmek için görevlendirilen şube müdürünün okulda ki eğitim çalışanlarıyla yaptığı toplantılarda kullandığı ifadelerin tehdit içerikli olduğunu ileri süren Ölgün, “Milli Eğitim Şube Müdürünün, ‘Siz müfettişin gelmesini mi istiyorsunuz? Hepiniz bir ilçeye mi gitmek istiyorsunuz? Gibi tehdit edici ifadeler kullanarak sürgünle eğitim emekçilerini baskı altına almaya çalışıyorlar” dedi.

Ölgün, “Tuncelililer bize faşizan baskı uyguluyor” diyerek Dersimlileri faşistlikle suçlayan birini koruyanlara seslenerek, Dersim’deki eğitim emekçilerini karşısına alma pahasına bu ısrarlarından vazgeçmesini ve okuldaki eğitimcilerinin sorunlarının bir an önce çözülmesini beklediklerini söyledi.