Kent genelinde yürütülen Kobane, Şengal ve Rojava halkına insani destek kampanyasına bir destek de Dilek Serin Eğitim Destek Evi öğrencilerinden geldi.

Eğitim Destek Evi öğrencileri, Kobane, Şengal ve Rojava halkı ile dayanışmak üzere çıkardıkları dergileri kent merkezinde bulunan esnafa satarak, biriken paralarla Kobane’deki çocuk arkadaşlarına destekte bulundu.

Amaçlarının Kobane’ de yaşanan katliamlara karşı Dersim’de duyarlılığı artırmak olduğunu belirten Destek Evi Eğitmenleri, Kobane’deki halkın ve çocuklarının yaşadığı acılara ortak olduklarını söyledi.

egitim-destek-evi_ic.jpg

Eğitmenler, ”Eğitim Destek Evi olarak çıkardığımız dergileri Dersim’deki esnafa dağıtıp verilen paralarla alış-veriş yaparak belediye teslim ettik. 5, 6, 7 ve 8. Sınıflarımızdaki öğrencilerimizden oluşan gruplar bundan sonraki çıkaracakları dergileri yine aynı şekilde dağıtarak Kobane’deki aileler ve çocuklara destek olacaklar. Kobane halkının yaşadığı acıları az da olsa azaltmak, onların yanında olduğumuzu hissettirmek için insani destek kampanyalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi.

egitim-destek-evi_ic1.jpg