Festivale davetli olarak katılan Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, kadınlar için Ana evi açtı, festival açılış konuşmasında, yağan yağmurda ıslanan seyircilerden şemsiye kullandığı için haklarını helal etmelerini istedi.

 

dutvepeynir_ic1.jpg

 

Bu yıl 13.'sü kutlanan Çemişgezek Dut ve Peynir Festivali, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Ak Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, Çemişgezek Kaymakamı Emre Çınar, Çemişgezek Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız, çok sayıda davetli ve Çemişgezekliler katıldı. Sabah saatlerinde karayolu ile Tunceli'ye gelen Bakan Kavaf, Valiliği ziyaret ettikten sonra AK Parti'yi ve Çocuk Esirgeme Yuvasını ziyaret etti. Ardından Başbakan'ın Bingöl ve Elazığ programına katıldı. Akşam saat 21.00 sıralarına Çemişgezek'e gelerek, kadınların dinlenme ve sosyal aktivitelere katılması amacıyla kaymakamlık ve belediyenin ortaklaşa yaptıkları, Ana evi ve Kültür merkezi açılışına katıldı. Buradan Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen ile birlikte Festival Alanına geçen Kavaf aniden bastıran yağmurda zor anlar yaşadı. Görevliler Vali, milletvekili ve Bakana şemsiye tuttu. Bu arada yağmurun kısa sürede geçeceğini düşünen izleyiciler iyice ıslanınca, festival organizatörleri açılış konuşmaları yaptıktan sonra konser için yağmurun dinmesini beklemeyi önerdiler. Açılış konuşmasını şemsiye ile yapan Kavaf, Çemişgezek'e ilk gelişi olduğunu, çok sıcak karşılamadan ötürü duygulandığını ve Çemişgezek halkına teşekkürlerini sunduktan sonra, "Elimizde olmayan nedenlerle geç kaldık. Ancak bereketle geldik, yağmur yağdı. Şu an siz ıslanırken karşınızda şemsiyeli olduğumuz için hakkınızı helal edin" dedi.

 

dutvepeynir_ic2.jpg

 

Bakan Kavaf, yağmur iyice şiddetlenince geri gelmek üzere festival alanını terk etti. Ancak yağmur dindiğinde festival alanına geri dönmedi. Şiddetli yağmur nedeniyle bir saat ara verilen festival programında alan boşaldı. Ancak bir saat sonra başlayan Sevcan Orhan konserinde alan tekrar doldu. Alandakiler Sevcan Orhan şarkılarıyla coşup halaylar çektiler ve türkülere eşlik ettiler. Mustafa Ceceli'nin şarkılarıyla da duygusal anlar yaşadılar. Alandaki coşkulu kalabalık konser sonuna kadar alandan ayrılmazken, yaşlı ve çocukların da alanda çokça oldukları gözlendi. Şarkılara eşlik eden vatandaşlar, yağmura rağmen güzel vakit geçirdiklerini, konser ve festival düzenleyicilerine şükranlarını dile getirdiler.

 

dutvepeynir_ic3.jpg